Veluwse Boys profiteert niet van beter spel

Foto door WZC Wapenveld
Foto door WZC Wapenveld

Garderen – Op zaterdag 16 oktober trad Veluwse Boys in een thuiswedstrijd aan tegen WZC Wapenveld. Een wedstrijd met historie, zij traden 46 jaar geleden al tegen elkaar aan in de 2e klasse.

In de eerste helft wist Veluwse Boys iets meer kansen te creëren maar de selectie wist deze niet om te zetten in een voorsprong. Na de rust werd door Veluwse Boys de druk opgevoerd maar helaas wist WZC Wapenveld in de 58e minuut te profiteren van een volgens trainer Hans Nijhuis ‘discutabele strafschop’. Robin de Gruyter scoorde vanaf de 11 meter en zette WZC op voorsprong, 0-1.

Veluwse Boys zette hierop de achtervolging in en na een flink aantal kansen kon de gelijkmaker genoteerd worden in de 70e minuut, dankzij een doelpunt door Robin van Middendorp die een mooi combinatie opzette en genadeloos afrondde, 1-1. Dit werd, ondanks het betere spel en de kansen die nog volgden in de laatste twintig minuten, ook de eindstand.

Alles bij elkaar was het een mooie voetbalmiddag, helaas wist Veluwse Boys de ongeslagen reeks van WZC Wapenveld niet te doorbreken.

Op 30 oktober vindt er op Sportpark De Westeneng weer een beladen duel plaats tegen SDS’55 uit Wekerom die momenteel de 6e plaats bezetten.