Veluwse Boys te sterk voor PrinsBernhard

GARDEREN Een goed voetballend Veluwse Boys was in de eerste helft in de derby tegen Prins Bernhard heer en meester en ging met een 0-3 voorsprong de rust in. Na de rust bood Prins Bernhard wat meer tegenstand, maar liep Veluwse Boys in de slotfase uit naar een 0-5 overwinning.

Het duurde tot de 23e minuut voor een sterker Veluwse Boys de score kon openen. Op een pass van Rens Mulderij schoot Wilgert Kok zijn ploeg op voorsprong; 0-1. Na een halfuur strafte Wesley Doppenberg een verdedigingsfout af en verdubbelde de voorsprong; 0-2. Prins Bernhard kon geen enkele keer gevaarlijk worden en in de 45e minuut besliste Veluwse Boys de wedstrijd al voortijdig. Wesley Doppenberg brak op de vleugel door en legde breed op Wilgert Kok, die de bal voor het inschuiven had; 0-3.

Na de hervatting bood Prins Bernhard wat meer tegenstand. Veel de lange bal spelend werd het ook wat gevaarlijker, maar verder dan een schot op de paal kwam de ploeg uit Uddel niet. Veluwse Boys ging in de tweede helft niet goed met de kansen om. Het duurde dan ook tot de 88e minuut voor Thom van Doesburg de score kon verhogen; 0-4. Twee minuten later reageerde dezelfde speler goed op een dieptepass van Steven Pott en schoot fraai de 0-5 binnen. “We hebben vooral in de eerste helft heel goed gevoetbald en dik verdiend gewonnen”, aldus trainer Sander Goossensen.