Trainer Goosensen : Ontwikkeling bij Veluwse Boys het belangrijkste

GARDEREN ,,We zitten dit seizoen in een moeilijker competitie, dus is het niet realistisch om te zeggen dat we zomaar naar de derde klasse gaan na dit seizoen.” Sander Goosensen, trainer van Veluwse Boys, predikt realisme in aanloop naar de thuisbeurt tegen VV Barneveld. ,,VVB zal willen counteren.”

De klap was keihard afgelopen voorjaar, wat waren ze dichtbij promotie. Toch ging het mis tegen Eerbeekse Boys. Trainer was Hans Nijhuis en ís dus Goosensen. ,,Deze club snakt er al jaren naar zoals velen weten, maar we zitten nu niet meer in dezelfde competitie als vorig jaar. Ontwikkeling van de jonge spelersgroep is nu het belangrijkste.” Het bevalt de man uit Harderwijk (46) in algemene zin zeker op sportpark De Westeneng. ,,Het is een leuke club en ik heb een leuke selectie ook waar het prima werken is. Het is een wat kleinere club dan ik gewend was maar dat wist ik natuurlijk van te voren. Hierden en SEH zijn niet te vergelijken met Veluwse Boys omdat met name de randvoorwaarden anders zijn. De beleving is echter uitstekend, ik heb altijd minimaal zestien spelers op de training en dat is wel eens anders geweest bij mij. Ze zijn enthousiast en willen altijd graag, maar het is ook een jong team. Dat zie je ook terug in de resultaten.” Die zijn grillig te noemen. ,,Als het tegenzit, dan is het voor sommige jonge jongens lastig om met die tegenslag om te gaan. Dan moet je als trainer geduld hebben, maar dat lukt wel hoor. Ze worden beter door ervaringen en tegenslag en dat beseffen ze ook wel.”

WEINIG GEWIJZIGD Aan de tactiek en opstelling heeft de oefenmeester niet al te veel gewijzigd. Matthijs van Giffen, rechtsback onder de vorige trainer Hans Nijhuis, is gestopt en daarvoor in de plaats speelt Daan van Ommeren. ,,En ik heb Jurgen Hoegen nu centraal achterin staan”, vertelt Goosensen verder. ,,Verder spelen we net zoals vorig jaar 4-3-3, dat vind ik een lekker duidelijk systeem.” Wat is de doelstelling van de club? ,,We willen natuurlijk meedoen met de goede teams, maar dat ligt allemaal heel dicht bij elkaar. We staan nu zesde, maar willen zeker bij de eerste vijf eindigen. Dat moet kunnen. Het een en ander is natuurlijk ook afhankelijk van de tegenstander en van eventuele blessures bij ons en anderen. Wel denk ik dat Fortissimo de titel gaat pakken. Die hebben gewoon een heel goed team. Een andere ploeg uit de top, Harfsen, ken ik verder niet. Ook SDS gaat meedoen en met Jos van Roekel hebben ze gewoon een heel goede speler in huis. Die ploeg zal iets verder zijn wellicht.” Vindt de trainer – in het dagelijks leven ook actief als coach, maar dan in de functie van jobcoach bij ‘s Heeren Loo – het jammer dat zijn ploeg in een andere, betere competitie actief is? ,,Nee, ik vind het prima zo, een betere competitie maakt spelers ook beter. En we moeten ook realistisch zijn. Zou je in een eventuele derde klasse alles gaan verliezen, dan neemt het plezier ook gauw af.” En over VVB: ,,Zij zullen gaancounteren. Daar moeten wij op bedacht zijn.”

Bron : Barneveldse krant