Veluwse Boys blijft op titelkoers

GARDEREN – Veluwse Boys kwam voor het eerst na vier weken weer eens in actie en dat was te merken. In de eerste helft wilde het tegen EMM, ondanks een groot veldoverwicht, nog niet erg vlotten.

Na een 0-0 ruststand liep het in de tweede helft beter en bleef Veluwse Boys door een 3-0 overwinning op titelkoers.

EMM werd meteen na het beginsignaal op eigen helft vastgezet. Veluwse Boys wist het veldoverwicht echter niet in doelpunten om te zetten. Mogelijkheden waren er wel, maar de eindpass ontbrak, zodat EMM met tien man op eigen helft spelend tot de rust stand wist te houden.

Na de hervatting voetbalde Veluwse Boys beter en dat leidde al in de 50e minuut tot een 1-0 voorsprong. Jordi Doppenberg kopte de bal in de voeten van Wilgert Kok en diens voorzet werd bij de tweede paal door Wesley Doppenberg binnen gekopt.

Veluwse Boys bleef EMM goed voetballend onder druk houden, maar Wilgert Kok liet de bal bij een niet te missen kans van zijn schoen springen en Steven Pott schoot na een goed door Jasper Smit en Joppe Knevel opgezette aanval op de paal.

In de 78e minuut had Steven Pott meer geluk. Op aangeven van Wesley Doppenberg verdubbelde hij de voorsprong; 2-0. EMM kon geen enkele keer gevaarlijk worden. In de 90e minuut zorgde Steven Pott na een mooie aanval voor de 3-0 eindstand.

Trainer Hans Nijhuis reageerde na afloop tevreden. “Na een matige eerste helft hebben we door een hogere balcirculatie en veel positiewisselingen EMM in de tweede helft kapot gespeeld.”

Bron: Barneveldse Krant