Veluwse Boys in slotfase langs Dodewaard

GARDEREN Veluwse Boys bleef door een 1-3 overwinning op Dodewaard in de running voor de titel. Pas in de laatste fase van de wedstrijd kon de 1-0 achterstand worden omgezet in een overwinning.

Op een hobbelig en moeilijk bespeelbaar veld was goed voetbal onmogelijk. Veluwse Boys probeerde te voetballen, maar leed daardoor veel balverlies. Kansen werden er voor de rust niet gecreëerd, hoewel Veluwse Boys eenmaal aan een achterstand ontsnapte, toen een hoekschop van de doellijn werd gehaald.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een inschattingsfout van Daan van Ommeren werd in de 58e minuut door Dodewaard met een doelpunt afgestraft; 1-0. Veluwse Boys was even de weg kwijt, maar pakte de wedstrijd snel weer op en kwam in de 68e minuut op gelijke hoogte. Een voorzet van Robin van Middendorp werd door Wesley Doppenberg achter de doelman gekopt; 1-1. Een wissel Wesley Pott voor Steven Pott leverde in de 78e minuut succes op. Wilgert Kok stuurde Wesley Pott vrij op de doelman af, die kansloos werd gepasseerd; 1-2. Het bleef spannend tot de 88e minuut. Op een lange bal van Jordi Doppenberg kreeg Wesley Pott de bal in duel met de keeper in de kluts mee en schoot zijn ploeg in veilige haven; 1-3.