Winst in Harskamp

GARDEREN. Veluwse Boys wist een overtuigende 4-0 zege te behalen bij Harskamp.Natuurlijk ben ik blij met de zege. En ook het derde doelpunt (Wilgert Kok) was een juweeltje. Of ik ook de gunstige uitslagen in deze klasse mee kreeg? Nee, daar houd ik mij tijdens een wedstrijd niet mee bezig”, stak Veluwse Boys trainer Hans Nijhuis van wal.

Hij zag zijn ploeg uitstekend acteren op het zon overgoten sportpark ‘Meuleveld.

,,Harskamp had het vorige week tegen Ede/Victoria goed gedaan. Het was even afwachten of zij dezelfde tactiek (druk zetten) of achteroverleunen zouden hanteren. Ze probeerden het eerste maar het werd lang het tweede. Dat was echt onze verdienste.”

Veluwse Boys was vooral bij spelhervattingen en snelle break-outs levensgevaarlijk. ,,Ik denk dat wij dat goed uitspeelden. Nadat het 0-4 was werd dat wat minder. Ik had graag gezien dat mijn spelers ook aan het doelsaldo hadden gedacht. Dat kan nog weleens belangrijk worden”, ging Nijhuis verder.

De 0-1 was een voorzet (Rens Mulderij) die door Wesley Doppenberg werd binnen getikt. Nadat doelman De Geit een kans voor Rens Mulderij verijdelde was hij bij de 0-2 wederom kansloos. Harskamp verdediger Marco Morren liet zich uitspelen en Wesley Doppenberg kon weer profiteren.

,,In die fase zijn we maar een keer in gevaar geweest. Die spits (Jasper Jansen) schoot goed in maar mijn doelman Danny van de Slik staat er niet voor niets”, grapte de trainer.

In de tweede helft leek Harskamp wat beter tegenstand te kunnen bieden.

Met enkele gevaarlijk aanvallen werd het doel van Veluwse Boys onder druk gezet. Maar de precisie bij de duels ontbrak. En defensief stond Veluwse Boys goed. Nadat de beginstorm was geluwd was de wedstrijd binnen een minuut of tien geschiedenis.

BEAUTY Veluwse Boys creëerde de nodige kansen maar was wat slordig in de afronding. Maar na zes minuten was het raak en hoe. Het mooiste doelpunt van de middag werd gescoord door Wilgert Kok. Een harde voorzet van rechts werd briljant met een stiftje over doelman Guido de Geit benut: 0-3. ,,Een juweeltje. Die zie je niet vaak in de vierde klasse”, beaamde liefhebber Nijhuis.

Drie minuten later liet Jasper Smit met een rollertje de Harskampse doelman kansloos: 0-4.

,,De strijd was gestreden. In mijn ogen had de score hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Ik denk een belangrijke zege, want in deze klasse steken er een paar ploegen bovenuit. Stroe, Fortissimo en GVC acht ik met ons de grootste kanshebber op de titel. Wie punten verspeeld tegen ploegen in het rechterrijtje, moet de bonus elders zoeken”, sloot Hans Nijhuis tevreden af.

De Veluwse Boys neemt voorlopig in de vierde klasse B de eerste plaats in met dertig punten uit twaalf wedstrijden. Stroe telt twee punten minder en derde en vierde zijn GVC en Fortissimo met 27 punten. GVC heeft nog een achterstallige wedstrijd tegen Dodewaard te goed en kan langszij komen.

Zaterdag 9 maart komt het Wageningse GVC op bezoek. De week erna wordt het Edese Fortissimo bezocht.