Eerste nederlaag Veluwse Boys 1

GARDEREN Na vorige week ver in de blessuretijd tegen Wageningen nog de winst gepakt te hebben, ging Veluwse Boys nu in Wageningen tegen de concurrent voor de eerste plaats GVC met 1-0 onderuit. Het was de eerste nederlaag voor Veluwse Boys in zeven wedstrijden. Op doelsaldo blijven de Garderenen nog wel koploper.

Veluwse Boys leed in het eerste halfuur veel onnodig balverlies, hanteerde veelal de lange bal en durfde niet te voetballen. GVC was beter en had een veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Juist toen het bij Veluwse Boys beter begon te lopen, leidde balverlies in de 35e minuut de openingstreffer van GVC in; 1-0. In de 40e minuut was Veluwse Boys nog dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Robin van Middendorp vloog net langs de verkeerde kant van de paal.

Een herboren Veluwse Boys nam na de rust het initiatief. In de 46e minuut ontsnapten de Garderenen met een kopbal op de lat nog wel aan een grotere achterstand, maar daarna heeft GVC geen kans meer gehad. De drie goede kansen, die Veluwse Boys wist te creëren, konden door Wesley Pott, Jasper Smit en Wesley Doppenberg niet in een doelpunt worden omgezet, zodat Veluwse Boys tegen de eerste nederlaag opliep.

Bron : Barneveldse Krant