Veluwse Boys wint van Fortissimo

Veluwse Boys begon scherp aan de wedstrijd en domineerde de eerste helft, die afgesloten werd met een 3-0 voorsprong. Na de rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar wist alleen Veluwse Boys nog eenmaal te scoren.

In de 20e minuut leidde het overwicht tot de openingstreffer. Een handsbal in de zestien leverde een strafschop op, die Mattijs van Giffen onberispelijk benutte; 1-0. Zeven minuten later viel de 2-0. Via Joppe Knevel en Robin van Middendorp kwam de bal bij Steven Pott, die tikte de bal tegen de doelman, die de bal niet onder controle kreeg, waarna de scheidsrechter constateerde dat de bal de doellijn gepasseerd was. De protesten van Fortissimo hielpen niet. Veluwse Boys behield het initiatief en kwam in de 45e minuut op 3-0. na een mooie actie van Remco Schuiteman legde hij de bal terug en schoot Jasper Smit de bal vanaf de rand van de zestien in de kruising.

Na de hervatting nam Fortissimo meer risico en werd sterker. Het leverde in de 49e minuut een kans op, maar met een goede redding wist Danny van der Slik zijn doel schoon te houden. Veluwse Boys zakte wat meer in, maar bleef gevaarlijk in de omschakeling. In de 58e minuut kon Steven Pott een mooie door Wesley Doppenberg en Remco Schuiteman opgezette aanval met een treffer afronden; 4-0. Veluwse Boys speelde daarna de wedstrijd rustig uit.

Trainer Hans Nijhuis: “We hebben ons knap hersteld van de nederlaag van vorige week. We hebben als een collectief zeer geconcentreerd en scherp gespeeld. Ik ben heel tevreden. We gaan ons opmaken voor de topper volgende week tegen Stroe.”
Bron : Barneveldse Krant