Sinterklaas bij de Veluwse Boys

Op zaterdag 2 december verzamelden de jeugdleden van de JO9 zich in de kantine omdat Sinterklaas de Veluwse Boys weer met een bezoekje kwam vereren.
Dat was natuurlijk heel erg leuk en gezellig. Volgens Sinterklaas zelf gaat zijn oude rood/gele voetbalhart hier ook harder van kloppen.

Voor de kinderen was er uiteraard chocolademelk en lekkers en na twee spannende rondes pepernotenbingo pakte Sint het grote boek erbij en had hij voor elk jeugdlid een persoonlijk woordje:

Stan’s allergrootste hobby’s zijn voetbal en z’n tablet. Het voetbal kan Stan niet fanatiek genoeg gaan. Het liefst traint hij de hele week en hij oefent veel met z’n broer.

Tiffany uit Speuld vindt voetbal erg leuk, en keepen en aanvallen ook. Tiffany is een groot fan van PSV, ze kijkt elke zondag naar de wedstijd op tv en moedigt ze aan. Luuk de Jong is haar favoriet.

Jonas speelt sinds september dit jaar in JO9-1.  Jonas vindt het ontzettend leuk om te voetballen en wedstrijden te spelen met zijn team.  Sinds kort heeft hij een PlayStation 4 om FIFA 18 op te spelen. Hij voelt zich dan een beetje Messi of Ronaldo.

Micha die voetbalt heel erg graag en hij scoort regelmatig. Sinds een tijdje mag/moet hij een helft keepen en dit kan hij heel goed en vooral duiken vindt hij leuk!  Dat moest Sinterklaas even zien natuurlijk.

Roy houdt ook erg van voetbal. Het maakt hem echt niet uit of hij nou verliest of wint, hij heeft er echt altijd plezier in. Dat vindt Sinterklaas erg fijn om te horen. FIFA 18 spelen op de PS4 vind Roy leuk om te doen. Vooral tegen z’n grote broer Gerben.

Niels komt ook uit Speuld. Hij is afgelopen zomer bij ‘de mooiste club van Nederland’ in Rotterdam geweest. Hij houdt van een beetje ongein uithalen en is de Willie Wortel in huis. Niels gaat later z’n eigen huisje bouwen. Sinterklaas hoopt dat Niels handiger is dan zijn vader.

Arnout uit Uddel helpt als hij uit school komt heel graag mee op de boerderij. Met de vliebo kar voert hij dan het vee. Mocht Sint nog een grote knecht zoeken dat weet hij Arnout te vinden.

Otwin is de trainer van de JO9-1.  Otwin was zo bang voor Sinterklaas dat hij zich niet in de kantine durfde te vertonen.  Sinterklaas moest hem later zelf uit de kleedkamer halen en dat was maar goed ook, anders had hij daar nu nog gezeten.

Yvonne is de leidster van de JO9-2.  Yvonne was waarschijnlijk ook bang voor Sinterklaas, want zij durfde helemaal niet te komen.  De trainer van de JO9-2 is Peter. Sint is blij dat Peter met trainen wel goed zijn best doet, want Sint heeft gehoord dat Peter niet altijd zo goed zijn best doet met racefietsen.  Gelukkig heeft zoon Gijs beloofd met hem te gaan oefenen.

Bruun is een hele vrolijke knul en gek op Lego. Hij maakt prachtige bouwwerken van Technisch Lego, dat vindt Sint heel knap. Natuurlijk houdt Bruun van voetbal en van motor crossen en hutten bouwen in het bos.

Stijn is een lief en ondeugend jongetje, dat heel erg van voetballen houdt, hij doet niets liever.  Op school doet hij erg goed zijn best. Hij heeft al goed leren lezen.  Dat hoort Sinterklaas graag natuurlijk!

Roan vindt voetbal natuurlijk erg leuk. Het gaat harstikke goed! Roan heeft zelfs al een paar keer gescoord in de wedstrijd. Papa is zijn grote vriend en samen kijken ze graag naar Ajax.

Gijs vindt voetbal het leukste wat er is. Aanvallen, verdedigen, keepen overal waar de bal is, is Gijs.  Gijs wil graag op fietscross, maar daar heeft hij het met Sinterklaas iets anders over afgesproken. Gijs gaat fietsen met zijn vader. Zo leert Peter voetballen aan Gijs en Gijs fietsen aan Peter.
Gijs vroeg zich af voor welk land Sinterklaas is? Sinterklaas is voor Legoland natuurlijk!

Levi is een enthousiaste jongen, fanatiek, en heel erg zorgzaam. Levi heeft dit goed uitgelegd aan de Sint. Hij helpt graag andere kinderen.  Levi doet ook niets liever dan voetballen! Hij gaat iedere week met een lach op z’n gezicht naar de Veluwse Boys. Daar wordt Sinterklaas natuurlijk heel erg blij van.

Lies zit net op voetbal en dat vindt ze heel erg leuk. Zij doet op school heel erg haar best en leert heel goed lezen.  Met het voetballen komt het helemaal goed volgens Sinterklaas.

Seth is een vrolijke jongen die overal goed zijn best voor doet. Hij heeft al bijna zijn B-zwemdiploma gehaald.  Het liefste zou hij een hondje krijgen van Sinterklaas maar papa en mama vinden dit niet z’n goed idee.  Daarom heeft Sint met Seth afgesproken dat hij voorlopig met Doortje, het hondje van opa en oma blijft spelen.

Natuurlijk miste Sinterklaas Fay.  Sint weet zeker dat hij Fay vast ergens anders nog tegenkomt.

Na de bingoprijzen heeft Sinterklaas de prijzen uitgereikt voor de beste Grote Clubactieloten verkopers.  De 14 jeugdleden van de JO9 hebben in totaal 214! loten verkocht. Dat is echt heel knap gedaan. Sinterklaas en de Veluwse Boys zijn heel erg trots op jullie. Goed gedaan!

Bij de JO 9-1 waren er drie jeugdleden die meer dan 30 loten verkocht hebben dit zijn: Niels van Beek, Roy Slijkhuis en Tiffany Schouten.

Bij de JO9-2 heeft Stijn Haklander de meeste loten verkocht.

Alle vier kregen ze namens de vereniging een mooie leren bal van Sinterklaas.

Na al deze feestelijkheden was het eindelijk tijd voor de pieten om de door Sinterklaas meegebrachte kadootjes uit te delen aan de jeugdleden.
Daarna werd het hoog tijd om Sinterklaas uit te zwaaien, niet nadat hij beloofd had dat iedereen zijn of haar voetbalschoen mocht zetten ’s avonds.