Veluwse Boys wint in en tegen Barneveld

Veluwse Boys was tegen Barneveld in de thuiswedstrijd in Garderen tegen een kansloze 0-4 nederlaag opgelopen. Zaterdag nam de ploeg van trainer Bastiaan de Boer met 0-1 verdiend revanche in een voor de rust redelijke, maar na de rust rommelige wedstrijd. De beginfase was voor Barneveld, dat bij winst voorlopig nog mee zou strijden om de derde periodetitel. De ploeg miste voorin echter de geschorste afmaker Sertac Barutcu en kon geen moment gevaarlijk worden voor het doel van Danny van de Slik.

Aan de andere kant leidde een snelle aanval van Veluwse Boys tot een kopbal van Gert René Kok, die Rinse Verwey uit zijn doel dook. Veluwse Boys werd na een kwartier sterker en kwam in de

24e minuut op voorsprong. De Barneveldse verdediging ging in de fout op een voorzet van Reinier Kok en Wilgert Kok profiteerde; 0-1. Veluwse Boys voetbalde wat gemakkelijker en  behield tot aan de rust het initiatief. Gert René Kok en Robin van Middendorp lieten mogelijkheden om de score op te voeren echter liggen. Na de hervatting drong Barneveld wel aan, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Slechts eenmaal was er een mogelijkheid voor Larsson van Dijk, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Doordat Barneveld achterin ruimte weggaf, kon vooral Wilgert Kok een paar maal gevaarlijk uitbreken. Zijn voorzetten leverden kansen op voor Gerlant Mouw en Gert René Kok. De eerste strandde met zijn schot op de goed reagerende Rinse Verwey.

De tweede kopte in vrije positie ver naast. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, werd het spel steeds slechter. Geen pass kwam meer aan en de overwinning van Veluwse Boys kwam dan ook niet meer in gevaar.

Trainer Marcel Nijhuis van Barneveld was teleurgesteld in zijn ploeg. ,,We hebben collectief gefaald. In de eerste tien minuten stond de organisatie bij ons nog. Daarna zakte het als een kaartenhuis in elkaar. Bij winst waren we mee blijven doen om de derde periode. Na deze nederlaag is het seizoen wat dat betreft voorbij.” Zijn collega Bastiaan de Boer was wat beter te spreken over zijn ploeg. ,,De eerste helft was goed, maar daarin verzuimen we het af te maken. De tweede helft was niet goed, maar het was in ieder geval beter dan vorige week.”

 

vvb-uit

Bron en foto: Barneveldse Krant