GARDEREN Veluwse Boys en EZC hadden na de winterstop alleen nog maar nederlagen geleden. Zaterdag troffen beide verenigingen elkaar in Garderen. In een wedstrijd met veel strijd, maar weinig goed voetbal, hielden beide verenigingen een punt aan de wedstrijd over.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van Nederlands grootste voetballer Johan Cruijff. Beide ploegen grossierden in de eerste helft in balverlies en hoewel EZC wat meer op de helft van Veluwse Boys te vinden was, was de eerste kans voor de Garderenen. In de 15e minuut kopte Remco Schuiteman op een voorzet van Wilgert Kok de bal langs doelman Alex de Haan. Met een uiterste krachtsinspanning wist Mike Dekker de bal nog van de doellijn te halen. Rond de 30e minuut kreeg EZC twee niet te missen kansen, maar Dennis Evers en Enes Keklikoglu faalden bij de afronding.

De eerste minuten na de hervatting waren voor EZC. Doelman Danny van de Slik dook een vrije trap van Dennis Evers uit de hoek en had even later geluk dat dezelfde speler, volkomen vrij voor hem, over schoot. In de 68e minuut kwam EZC op voorsprong. Een vrije trap van Dennis Evers verdween langs de muur in de hoek; 0-1. Veluwse Boys werkte zich na het doelpunt onder de druk uit en scoorde vijf minuten later al de gelijkmaker. Gerlant Mouw lanceerde Remco Schuiteman in de diepte, die Wilgert Kok een niet te missen kans bood; 1-1. Veluwse Boys probeerde in de slotfase de winst nog naar zich toe te trekken, maar met twee knappe reddingen op schoten van Remco Schuiteman en Jurgen Hoegen hield doelman Alex de Haas het punt voor zijn ploeg vast.
Bron : Barneveldse krant