Keiharde klap Veluwse Boys

GARDEREN En weer was het ‘net niet’ bij Veluwse Boys. Waar ze eerder al naast de titel in de vierde klasse B grepen, ging het zaterdagmiddag mis tegen Eerbeekse Boys in de ultieme strijd om promotie naar de derde klasse.Invaller Thom van Doesburg had zijn ploeg in blessuretijd nog naar 1-1 geschoten, maar werkelijk in de slotseconden was het Thijs Streppel die de Garderenen in rouw dompelden op het uitstekend onderhouden natuurgrasveld van ZVV in Apeldoorn. ,,Dit verdient deze groep gewoon niet”, aldus de aangeslagen trainer, Hans Nijhuis. ,,Dit is al de vijfde keer voor mij dat we het niet redden met Veluwse Boys om de derde klasse te halen”, reageerde de afscheid nemende aanvoerder Mathijs van Giffen.

De wind had vrij spel op het goed bezochte sportpark in Apeldoorn en dat was te zien aan het spel van de beide ploegen. Voor rust had Eerbeekse Boys – vorig seizoen nog actief in het zondagvoetbal en strijdend voor promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal – het betere van het spel, na de pauze was het andersom. Na dertig seconden had Eerbeek de 1-0 op de schoen maar het vizier van de voorwaartsen stond in die beginfase nog niet zo scherp. Toch bracht handenbinder Danny van Dijk zijn ploeg daarna wel op voorsprong. Veluwse Boys, dat onder meer Joppe van Krevel en Remco Schuiteman moest missen, kwam er voetballend amper uit, maar dit veranderde dus in de tweede helft. De druk werd alsmaar opgevoerd en de Eerbekers kwamen in aanvallend opzicht amper meer in het stuk voor. Nijhuis: ,,Met wind tegen was het lastig in de eerste helft en we leken veel last van de spanning te hebben. En zij speelden erg agressief en goed voor rust. Het werd steeds lastiger, maar na rust zijn we als leeuwen gaan vechten en wonnen we de duels wél.”

KANSEN Er werden kansen afgedwongen en de ene mogelijkheid was nog mooier en groter dan de ander. De bal leek er echter niet in te mogen, totdat invaller Thom van Doesburg op de juiste plek stond en de bal binnentikte, tot grote opluchting en euforie van alles wat Veluwse Boys was. In extremis ging het echter – weer – mis. Werkelijk in de slotseconden was het Thijs Streppel die alsnog Eerbeekse Boys in veilige derde klasse-haven schoot. ,,Weer niet”, verzuchtte de afscheid nemende routinier Matthijs van Giffen. ,,We doen met deze club al zo vaak mee om promotie en ik heb inmiddels al vijf keer meegemaakt dat we er naast grijpen. Dit is vreselijk…” De dertiger blijft wel lid van de ‘Boys’. ,,Als ze me ergens echt nodig hebben, mogen ze me dus oproepen.” Nijhuis kon zijn emoties vlak na het laatste fluitsignaal niet meer de baas. Hij neemt dus ook afscheid met deze enorme desillusie. ,,Ongelooflijk, na die 1-1 dacht ik zelfs nog dat we er overheen zouden gaan, we leken ook fitter dan zij. Maar wat is dit verschrikkelijk zuur zeg. Weer ‘net niet’ voor deze club, het is vreselijk.” Na enkele minuten kraakte Nijhuis toch ook positieve noten. ,,Ik ben trots dat ik twee jaar lang met deze goede groep heb mogen werken. We hebben er voetbal ingebracht.”