Verlies in topper tegen Stroe

GARDEREN Een in de eerste helft beter spelend Veluwse Boys kwam in de eerste 35 minuten niet tot scoren. Nadat de wedstrijd vanaf die tijd enige tijd had stil gelegen doordat een onwel geworden toeschouwer met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden, sloot Stroe de resterende speeltijd van de eerste helft af met een 1-2 voorsprong. De felle strijd leverde in de tweede helft weinig kansen meer op, waarna Stroe in de 88e minuut de wedstrijd met een derde treffer besliste.

Veluwse Boys nam meteen na het beginsignaal het initiatief. Al in de 4e minuut moest Stroe doelman Gerben Slingerland een vlammend schot van Remco Schuiteman over de lat tikken om een achterstand te voorkomen. Veluwse Boys bleef gevaarlijker, maar Remco Schuiteman en Rens Mulderij lieten kansen om de score op te voeren liggen. Nadat de geblesseerde Gert van Rootselaar zich bij Stroe had laten vervangen door Bob van den Hudding ging het bij Stroe beter lopen. In de 29e minuut ontstond na een een-tweetje tussen Erwin van Essen en Richard van den Brink het eerste gevaar voor het doel van Veluwse Boys. Danny van de Slik greep in voor Axel Lensen gevaarlijk kon worden. In de 32e minuut stompte Danny van de Slik een vrije trap van Erwin van Essen uit zijn doel. Uit de daaruit ontstane tegenstoot kon Gerben Slingerland, ver uitlopend, een doorbraak van Rens Mulderij voorkomen. Even later werd de wedstrijd enige tijd stil gelegd. Na herbegin werd eerst de eerste helft uitgespeeld om meteen daarna de tweede helft af te werken. Die slotminuten van de eerste helft leverden drie doelpunten op. In de 38e minuut kopte Axel Lensen op een voorzet van Bob van den Hudding volkomen vrij de 0-1 binnen. Hoewel Stroe na de onderbreking het initiatief had, kwam Veluwse Boys in de 45e minuut langszij. Op een pass van Jasper Smit schoot Wesley Doppenberg de bal onhoudbaar in de verre hoek; 1-1. In de blessuretijd schoot Axel Lensen uit een gemakkelijk gegeven strafschop Stroe weer op voorsprong; 1-2.

In de tweede helft werd er wel fel voor de winst gestreden, maar werd het voetbal minder. Veelvuldig hanteerden beide ploegen de lange bal en dat leverde weinig uitgespeelde kansen op. Slechts tweemaal ontstond er een gevaarlijke situatie. In de 67e minuut stuurde Steven Pott Robin van Middendorp weg. Zijn lage voorzet werd goed door Gerben Slingerland onderschept voor een Veluwse Boys aanvaller gevaarlijk kon worden. Twee minuten later schoot Roy Groenevelt op aangeven van Bob van den Hudding rakelings voorlangs. Eerst in de 88e minuut viel de definitieve beslissing. Op aangeven van Roy Kruse scoorde Erwin van Essen; 1-3. In de slotminuut was er nog een opstootje, waarbij Remco Schuiteman en Danny van de Slik van Veluwdse Boys met een rode kaart uit het veld werden gestuurd. Stroe heeft nu twee punten achterstand op Veluwse Boys, maar moet op 20 april de gestaakte wedstrijd tegen Dodewaard nog inhalen. In die wedstrijd staat Stroe bij de rust met 1-0 achter.

Veluwse Boys speelt zaterdag 30 maart vriendschappelijk tegen Vevo uit Veessen.
Aanvang wedstrijd : 14.30 uur.