Geslaagd jeugdkamp v.v. De Veluwse Boys

 

En dan zit het er al weer op, na maanden van voorbereiding, overleggen, sponsoren zoeken, regelen, afstemmen, denken dat het rond is en dan toch weer niet….was het afgelopen weekend eindelijk zo ver: het jeugdkamp van de Veluwse Boys 2018.

Sportpark de Westeneng stond vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus bol van de jeugdactiviteiten. Op vrijdagmiddag verzamelde de jeugd zich en deden ze zich allereerst tegoed aan een broodje knakworst en patat, altijd een goede basis om de avond mee te beginnen. Daarna maakte de jongste jeugd zich op voor het aloude dierengeluiden spel en de oudere jeugd ging, om maar in dierentermen te blijven, op zoek naar de vossen die in de nieuwbouw verstopt waren. Een deel van de JO17 was actief als vos en ze namen hun taak heel serieus. Helaas hebben we vernomen dat één van de vossen bij zijn oma op de koffie is gegaan in de Kruimelstaete…

Voor de jongste jeugd is het dierengeluidenspel altijd spannend, in vier groepen gingen ze met enthousiaste begeleid(st)ers op zoek naar de dieren die her en der in het bos verstopt zaten. Hier hadden zich natuurlijk volop vrijwilligers voor aangemeld. Teleurstelling voor Reinier Meiling, hij kwam net te laat… alle plekken waren al vergeven, maar omdat hij zo graag mee wilde doen is Reinier op de lijst gezet voor de volgende keer. Eén van de vrijwillige vaders nam zijn taak zo serieus dat de groep van moeder Miriam bij hem uit de buurt bleef omdat ze dachten dat er een echte hond in de bos zat te blaffen. Ook werd er een ezel met rokershoest gesignaleerd … toch maar weer op cursus samen met Wilgert.
De groep van Jonas, Niels, Gijs en Jurre wisten het snelst alle dieren te verzamelen ondanks het feit dat de begeleidende vaders de boel ophielden door gezellig keuvelend op hun gemakje door het bos te kuieren. Als ook zij beter hun best hadden gedaan waren ze nog eerder klaar geweest volgens de jongens. Toen alle dieren gevonden waren werd de terugtocht richting kantine weer ingezet.

Bij de kantine kon even gerust worden om daarna verder te gaan met bumpervoetbal en een lichtmastentoernooi. De organisatie hield nauwlettend buienradar in de gaten. Omdat waarschijnlijk alle tenten van defensie in gebruik waren werd er overnacht in de welbekende “schuur van Ebbo”. En net voordat de regenbuien losbarsten was men veilig en wel aan de overkant van de weg. Een mooie en warme plek. Nadat Dave slaap kindje slaap had gezongen met zijn telefoon ging iedereen uiteraard lekker slapen (over de kussengevechten, de nachtelijke polonaises, de uitgebreide discussies, het kraken van de chips zakken, het gezellige geklets en het eten van snoepjes hebben we het maar even niet…). Omdat de bikkels van de JO17 bang waren voor natte voetjes en die dus gezellig bij hun vader en/of moeder thuis sliepen, sliep de JO 15 in de enige legertent die naast de schuur was opgezet. Ook die gingen vroeg slapen natuurlijk. Gelukkig heeft er niemand geklaagd over het feit dat de soundbar diep in de nacht tot ver in het dorp te horen was en ook bij deze groep was polonaise lopen populair, vraag niet waarom.

De volgende morgen stond om 8 uur het ontbijt klaar. Broodjes met een gebakken eitje, krentenbollen en nog veel meer. Allemaal lekker voedzaam om de sportieve dag mee door te komen. Rond half tien ging de jeugd enthousiast van start met het spellencircuit. De strijd werd uitgevochten op een heuse stormbaan, met een partijtje voetbalsnooker, met een voetbalpartijtje en met pion schieten. Natuurlijk stond ook de penaltybokaal op het programma. Alle jeugdleden namen 3 penalty’s. Degenen met de meeste doelpunten mochten ’s middags nogmaals aantreden om te strijden om de penaltybokaal van de Veluwse Boys. Keeper Cor probeerde met alle macht zijn goal leeg te houden maar kreeg de ballen van alle kanten om zijn oren. Dat hij zich op het eind van de dag vertwijfeld afvroeg of hij de volgende morgen zijn bed nog wel uit zou kunnen komen was dan ook niet vreemd. Trouwens…meestal zien we hem op woensdag (gehaktdag) bij de COOP, waar we altijd de menu tip van de week van hem krijgen. Maar vandaag hebben we hem gemist … hij zal toch niet nóg in zijn bed liggen?

Na de lunch en een verfrissend buitje met één harde slag onweer was iedereen weer klaarwakker voor het middagprogramma. Hier werd nogmaals de sportieve voetbalstrijd aangegaan. En omdat de vermoeidheid begon toe te slaan werd om drie uur het vuur onder de grote pan aangestoken en kon er gebakken en gebraden worden. Tijdens het eten vond de prijsuitreiking plaats.
Het overall klassement van de zaterdag werd glansrijk gewonnen door Chelsea met: Britt, Levi, Gerben, Rick, Annabel, Brent en Niels. Grote winnaars bij de penaltybokaal waren bij de JO9 Stan Bruins, JO 11: Rick van Beek, JO15: Annabel van de Boom en bij de JO 17 Stan Mulderij. Alle jeugdleden kregen een mooi aandenken aan het jeugdkamp: een snelle planga met de naam van de vereniging erop. Om vijf uur was het echt gedaan … en vertrok iedereen moe maar voldaan naar huis, echter niet voordat bij het sluiten van de markt nog een laatste trainersaankoop werd gedaan door de Veluwse Boys. Als trainersduo voor de JO9-1 zijn Stan en zijn Bassistent aangetrokken, een gedegen duo, enthousiast, dus veelbelovend!

Een jeugdkamp zonder sponsoren is niet mogelijk. De organisatie was blij verrast met het grote aantal sponsoren die de jeugdafdeling en het jeugdkamp van de Veluwse Boys een warm hart toedragen. Echt heel erg fijn! Er is gul gesponsord, niet alleen cash maar ook veel in natura. Hierdoor heeft de organisatie een onvergetelijk kamp kunnen organiseren. Alle sponsoren namens de jeugdleden, het bestuur en de organisatie van het jeugdkamp van de Veluwse Boys héél hartelijk dank! Zonder jullie hadden wij het niet zo kunnen organiseren zoals we dat nu gedaan hebben.

Zonder vrijwilligers kan een jeugdkamp niet gedraaid worden. De organisatie heeft gelukkig niet tevergeefs een beroep mogen doen op een flink aantal vrijwilligers, ouders, spelers van het eerste, tweede en derde team. Zij hebben de organisatie geholpen bij de uitvoer en begeleiding van de spellen, allerhande hand en spandiensten en de catering. Deze mensen worden namens de jeugdleden, het bestuur en de organisatie van het jeugdkamp enorm bedankt! Fijn dat we een beroep op jullie mochten doen.

Van Leeuwen TechniekVan Lagen verhuur
HeHaIJstijd
Johan MulderSlagerij van Engelen
Pieter BakkerSpar
Read shopCamposing
Gerjan SchoutenPlafond Perfect
Odd & Old GarderenJan Versteeg auto’s
Melvin van de Brink ServiceOtwin Haklander Montage
Arjo HoveniersMouw Maalderij
Reinier MeilingHenk Haklander
Jos HeimgartnerErwin van de Bosch
DBU UddelJan Bronkhorst
PGB Bouw (Peter Bronkhorst)Bert Hey
Schuiteman WoninginrichtingRobin van Middendorp
Rik van MilgenREGO Parken
Danny van de SlikWilgert Kok
Henk MulderGerwin de Ruiter
Slijkhuis Bouw en afbouwDe Veluwse Boys
Real AdventureCOOP Brandsen
Dijkgraaf ReindersBBQ buffettenboer
De Wijde BlikHuisman Bouw en onderhoud
Versteeg timmerwerkenKeurslager Schuiteman
Bakker Schuiteman

Gevonden voorwerpen: Er zijn nog enkele spullen blijven liggen bij de Veluwse Boys. Deze zijn af te halen in de kantine. Daarnaast zijn we nog op zoek naar iemand die een extra slaapzak mee naar huis heeft genomen waarschijnlijk een koukleum want Willeke mist een slaapzak. Er is een andere slaapzak blijven liggen (opgerold in een blauwe hoes) dus is er iemand die nog een slaapzak mist? Waarschijnlijk iemand die het niet snel koud heeft… Het kan natuurlijk ook om één en dezelfde persoon gaan die gewoon de verkeerde slaapzak mee naar huis genomen heeft.
Mocht u nou denken, ik wil over twee jaar meehelpen met organiseren? Meldt u zich dan gerust aan!

Danielle de Boer  –  Patricia Heimgartner  –  Ingrid Mulder

Otwin Haklander  –  Willeke Slijkhuis  –  Aleida Hekman

 

En dan nu… op naar het Cees Morrentoernooi 2019.