Veluwse Boys wint derby

De beslissing van deze derby!Door Wesley Doppenberg!

Geplaatst door Veluwse Boys Garderen op Zaterdag 18 november 2017

In een waar spektakel tussen Veluwse Boys en Prins Bernhard werd 95 minuten lang voor elke meter gestreden. Duels werden niet uit de weg gegaan en overtredingen niet geschuwd. De arbiter, de heer Damhuis, zag het spektakel aan zich voorbij trekken en kon ondanks de diverse gele kaarten de wedstrijd  tot een goed einde brengen. Met een publiekswissel in blessuretijd voor de Man of the Match

Door de barre weersomstandigheden waren er maar weinig supporters die echt de gehele wedstrijd kwamen kijken. Vooral de eerst helft was de regenval bij vlagen zo heftig dat veel publiek even de droogte in het clubhuis ging opzoeken. Veluwse Boys ging toen al aan de leiding door een vroeg doelpunt, in de eerste minuut, van Wesley Doppenberg. Dat brak gelijk de wedstrijd open en daarna werden alle registers opengetrokken door de spelers. Hoewel Veluwse Boys het betere van het spel had bleef Prins Bernhard ook gevaarlijk. Vooral Julian Hop van Prins Bernhard zorgde voor gevaar en was moeilijk af te stoppen. Een vrije trap van Julian Hop bracht de gelijkmaker op het bord omdat de kopsterke voorstopper van Prins Bernhard, Kevin Jansen, deze op waarde wist in te schatten, 1-1.

Wesley Doppenberg was de uitblinker aan Gardereense kant in de wedstrijd en dwong de Uddelse doelman, Evert van Ginkel tot een schitterende reflex. Ook de 17-jarige doelman van Veluwse Boys, Ruben Krol, wist zich voor de theepauze nog te onderscheiden door een kordate redding. Na rust werd de strijd steeds feller en het publiek werd verwend met een stevige pot voetbal op het scherpst van de snede. Steven Pott kopte achterwaarts in de korte hoek Veluwse Boys opnieuw op voorsprong. Daarna kreeg Veluwse drie prachtige kansen op de voorbeslissing maar Evert van Ginkel stond goed te keepen en redde keer op keer. Invaller Michel Bronkhorst strafte een verkeerde uittrap van doelman Krol genadeloos af, na een een-twee met een prima treffer. Met nog 10 minuten speelden beiden elftallen vol op de winst.

Beiden elftallen kregen nog kansen maar in de 93e minuut kroonde Wesley Doppenberg zich tot matchwinner met de 3-2 voor de thuisclub.

Bron + foto: De Band – Eric Kroes