Veluwse Boys wint van Musketiers

MusketiersGARDEREN Veluwse Boys telde nogal wat invallers, waardoor de 16-jarige Bjunior Michiel Kuijt zaterdag zijn debuut in de basis maakte. Hij stond met een doelpunt en een assist aan de basis van de 4-2 zege van de thuisploeg.

De wedstrijd was acht minuten oud, toen Veluwse Boys opnieuw een speler moest vervangen. Jürgen Hoegen raakte geblesseerd en werd vervangen door Alfred van Middendorp. Even zocht Veluwse Boys naar de juiste formatie en daarvan profiteerde Musketiers. Onnodig balverlies van Reinier Kok werd door Bart van de Berg in de 13e minuut met een doelpunt afgestraft; 0-1. Een minuut later was het alweer gelijk. In een poging zijn fout goed te maken, strandde Reinier Kok op doelman Hans van Wijk, waarna Michiel Kuijt in de rebound zijn debuut bekroonde met de gelijkmaker; 1-1. Vier minuten later brak Michiel Kuijt op een pass van Gerlant Mouw door en bood Reinier Kok een niet te missen kans; 2-1. Kwetsbaar Achterin bleef Veluwse Boys kwetsbaar. De thuisploeg kwam goed weg toen een schot van Jos Tollenaar maar net naast vloog. Een goede actie van Robin van Middendorp leidde in de 26e minuut tot de 3-1. Hij zette Wilgert Kok vrij voor de doelman, die kansloos werd gepasseerd. Musketiers gaf zich niet gewonnen en kreeg in de 34e minuut de kans om de achterstand te verkleinen. Scheidsrechter Taflan legde na een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied de bal op de stip. Wilco van de Meer zou het vonnis voltrekken, maar schoot op de paal. Even later verscheen Bart van de Berg oog in oog met Gert René Kok, die zijn ploeg met een goede redding voor de aansluitingstreffer behoedde. In de 45e minuut werd een kopbal van Gerlant Mouw door een verdediger uit het doel geslagen. In plaats van rood kreeg de verdediger geel. De anders bij strafschoppen zo trefzekere Gerlant Mouw zag zijn inzet deze keer door de doelman gestopt worden. Na de hervatting werd de wedstrijd steeds rommeliger. Musketiers drong aan en kwam in de 65e minuut na een fout in de defensie door Peter Siereveld op 3-2. Na het doelpunt nam Veluwse Boys het initiatief weer over. Michiel Kuijt ging goed door, maar zag zijn schot door de doelman tot hoekschop verwerkt worden. In de 71e minuut viel de beslissing. Een voorzet van Wilgert Kok werd door de Musketiers defensie gemist. Vrij voor de doelman had Gerlant Mouw de hoek voor het uitzoeken; 4-2. Kansen om de score op te voeren werden in de slotfase gemist. ,,We hebben ongelooflijk slecht gevoetbald. Gelukkig was de tegenstander nog slechter. Lichtpuntje was het goede debuut van Michiel Kuijt”, maakte trainer Harold Valkenburg na afloop weinig woorden vuil aan de wedstrijd.

Bron en foto: Barneveldse Krant