Veluwse Boys wint in Harskamp

GARDEREN – ,,Nee, het is geen gemakkelijke periode. De nederlaag (1-2) tegen Veluwse Boys was dik verdiend”,  opende Harskamp-trainer Ronald de Roos teleurgesteld.

Harskamp en Veluwse Boys waren de eerste twintig minuten aardig aan elkaar gewaagd. ,,Het voetbal was niet groots. Maar binnen het half uur staat het 0-2. Bij de 0-1 mag de linksback ongehinderd opkomen. Hij legt de bal panklaar voor de spits (Gerlant Mouw, red.). Ook de 0-2 was een cadeau dat Mouw, na balverlies onzerzijds, gewoon uitpakte”, vervolgde De Roos. De doelpunten kwamen op naam van Gerlant Mouw.
Nadat Aldo van Norel het veld in was gekomen, leek de thuisclub er nog een wedstrijd van te maken. ,,Maar Andy Waayenberg die totaal niet in de wedstrijd zat zag een strafschop gemist. Die had iedereen gestopt”,  baalde de trainer.
In de tweede helft creëerde de thuisclub nauwelijks kansen. ,,Je zag dat er na de 0-2 wat geknakt was. Onze mentaliteit is niet des Harskamps. Ook de trainingsopkomst van de selectie met 12 man is niet om naar huis te schrijven. Ik heb in de bespreking weinig tactisch gezegd. Meer gericht op de mentaliteit. Maar helaas tevergeefs. Het klopt dat ik hier niet vrolijk van word. Maar opgeven komt in mijn woordenboek niet voor;, besloot de getergde Ronald de Roos.
In de slotfase wist de beste man aan Harskamp zijde Esscher van Norel nog de eer te redden: 1-2.