Veluwse Boys tekent partnercontract met Vitesse

Het jeugdbestuur is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het begeleiden en trainen van jeugdspelers te optimaliseren. Zo werden wij een paar weken geleden uitgenodigd door Vitesse voor een informatieavond omtrent een partner contract.

Tijdens deze avond is ons uitgelegd wat het contract inhoud en waarom het en voor Vitesse en voor Veluwse Boys een mooie kans is om te gaan samenwerken. Na deze avond hebben wij in goed overleg met het hoofdbestuur besloten om het partnercontract aan te gaan.

Om dit partnercontract kracht bij te zetten heeft Teus van Beek vorige week zijn handtekening gezet. Het betekent niet dat er voor de Veluwse Boys heel veel gaat veranderen aan de oppervlakte. Het enige in het oog springende verschil met vroeger zal het Vitesse-bord zijn. Deze zal één dezer dagen op de club gaan verschijnen.

Waarom dan toch het partnercontract? Vitesse gaat deze partnerschappen aan om de binding met de regio te vergroten. Ook willen zij er op deze manier voor zorgen dat jeugdspelers niet op een te vroege leeftijd uit de eigen omgeving worden gehaald. Dit doen zij door op verschillende plaatsen in de regio trainingen te organiseren.

Voor Veluwse Boys betekent het ook dat er voor de jeugdtrainers academiedagen georganiseerd zullen gaan worden op Sportpark Papendal (het trainingscomplex van Vitesse). Dit is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om trainingen en begeleiding van jeugdspelers te kunnen bekijken. En uiteindelijk te kunnen toepassen bij de Veluwse Boys.