JO19-1 winnaar Young Stars Veluwe Cup 2022

APELDOORN – Het combiteam ST: Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO19-1 heeft het langdurende seizoen afgesloten met een mooi resultaat. Zij waren uitgenodigd door AGOVV om deel te nemen aan de Young Stars Veluwe Cup. Acht teams verdeeld over 2 poules van vier streden om deze titel.

De deelnemende teams waren: AGOVV JO19-1, AGOVV JO19-2, Arnhemse Boys/Schuytgraaf JO19-1, ST: Prins Bernhard/De Veluwse Boys JO19-1, WSV JO19-2, FC RDC JO19-1, Sportclub Groessen JO19-1 en VSCO ’61 JO19-1.

In de poulewedstrijden werd er 1 x gewonnen en 2 x gelijkgespeeld. Dit was voldoende om in de finale aan te mogen treden tegen AGOVV JO19-1, dat winnaar werd in de andere poule. In competitieverband eerder dit seizoen werd er twee keer verloren van de “Blaauwen”. Dit keer wonnen de mannen van oefenmeester Mountney. De enige treffer in dit duel kwam op naam van Lucas van den Hoorn. AGOVV was nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar met een uitstekende reflex wist doelman Ashley Pluim zijn doel schoon te houden.

Lucas van den Hoorn werd na afloop uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Mede door zijn fraaie treffer eerder op de dag tegen VSCO ’61. Hij scoorde de gelijkmaker vanaf de middenstip.

KADER

Dit team is nu twee jaar bezig om iets moois neer te zetten en willen dit verder uit gaan bouwen. De staf is daar uiteraard medeverantwoordelijk voor. Eerder dit seizoen hadden Richard Huisman en Arthur Bronkhorst al aangegeven te gaan stoppen als assistent-trainer. Het is beide clubs gelukt om vervangers te vinden. Sven Schouten van De Veluwse Boys zal op de trainingen in Garderen hoofdtrainer Neal Mountney gaan assisteren en namens Prins Bernhard zal Dennis Bronkhorst dit in Uddel gaan doen.

Het team is nog wel op zoek naar leider(s). Mochten er mensen zijn die zich geroepen voelen om deelgenoot te worden van deze leergierige groep, horen we dat graag. Dit geldt overigens ook voor de overige teams (JO17 en JO15). Voor meer informatie kunt u terecht bij Bas de Boer (06-46047992) of Laurens Wajer (06-45751727)