Een unieke samenwerking

Na een aantal jaar van puzzelen met jeugdspelers lijkt het, met wat creativiteit, ook voor dit jaar weer  goed te komen. Wij, het jeugdbestuur, kunnen met trots melden dat wij een unieke samenwerking hebben gevonden met een club uit de omgeving.

De daling van het aantal jeugdspelers is al een aantal jaar aan de gang. De afgelopen jaren hebben wij deze steeds kunnen opvangen door te schuiven met spelers. Helaas bleek het voor komend seizoen onmogelijk om de jeugdteams rond te krijgen. Dit hadden wij in het begin van het huidige seizoen al aan zien komen. Dus er moest wat gaan gebeuren.

Als trotse club is het moeilijk om hulp te vragen aan andere clubs. Maar soms moet je samenwerken om verder te komen. Dus wij, het jeugdbestuur, zijn buiten de grenzen van Garderen/Speuld gaan kijken om uit te vinden wat mogelijk is. Je gaat op zoek naar een club die past bij een club als De Veluwse Boys. We zijn uitgekomen bij s.v. Prins Bernhard uit Uddel. Bij Prins Bernhard is de neerwaartse trend ook al jaren aan de gang. Dus zij stonden ook open voor een oplossing.

Nadat de eerste contacten waren gelegd is er een werkgroep in het leven geroepen. De werkgroep bestaat uit mensen van zowel De Veluwse Boys als mensen van s.v. Prins Bernhard. Na een aantal vergaderingen zijn er genoeg raakvlakken gevonden om de samenwerking tot stand te brengen.

Wat houdt deze samenwerking in? In het kort: de werkgroep heeft gekeken bij welke teams zowel Prins Bernhard als Veluwse Boys problemen zou gaan krijgen. Dit betreft JO13 en JO17. Dus aankomend seizoen worden deze teams een mix van jeugdspelers van Veluwse Boys en Prins Bernhard.
De ene helft van het seizoen worden de wedstrijden bij Prins Bernhard afgewerkt en de andere helft van het seizoen bij Veluwse Boys. Voor de trainingen geldt, dat er de ene week in Uddel wordt getraind en de andere week in Garderen.

De samenwerking wordt toegejuicht door de KNVB. Zij zijn blij met clubs die initiatief tonen om de jeugdopleiding op orde te houden.

Voor de betreffende elftallen is er afgelopen dinsdag een informatieavond geweest. Geen van de leden stond negatief tegenover de samenwerking. De ernst wordt ingezien en er wordt alles aan gedaan om de samenwerking tot een succes te maken.

Wij hopen op een gezonde en sportieve samenwerking en een mooi seizoen.