Veluwse Boys sterkste in derby tegen Barneveld

GARDEREN Na een gelukkig verkregen 1-0 voorsprong bij de rust brandde de wedstrijd na de rust pas goed los en wist een sterker Veluwse Boys met 5-2 de winst naar zich toe te trekken.

In een hele matige wedstrijd, waarin beide partijen voor de rust grossierden in balverlies viel voor de pauze slechts één doelpunt. Een met veel invallers spelend Barneveld moest zich tot counteren beperken. Veluwse Boys zette soms aardige aanvallen op, maar de eindpass ontbrak, of was te hard, zodat de goed reagerende doelman Frenky Latupeirissa goed uitlopend doelpunten kon voorkomen. In de 7e minuut had Veluwse Boys pech, toen Robin van Middendorp uit een vrije trap op de lat schoot. Zes minuten later viel de 1-0 toch, toen Martijn Mulder een voorzet van Bryan van Middendorp langs zijn eigen doelman werkte; 1-0. Met die stand brak de rust aan.

Na de rust viel er voor de toeschouwers in ieder geval van doelpunten te genieten. Al in de 49e minuut kopte Wesley Doppenberg op een voorzet van Jasper Smit de 2-0 binnen. Een minuut later lag de aansluitingstreffer al achter doelman Ruben Krol. Uit een hoekschop kopte Evert Haverkamp de 2-1 binnen.

Barneveld speelde op de counter en Veluwse Boys mocht het initiatief nemen. In de 59e minuut leverde dat de 3-1 op. Op een vrije trap kopte Remco Schuiteman de bal achter de Barneveldse doelman. Vier minuten later leek de wedstrijd beslist. Robin van Middendorp schoot een vrije trap hard en hoog achter Frenky Latupeirissa; 4-1. In de 72e minuut kwam bij Veluwse Boys Rens Mulderij in het veld voor Wilgert Kok. Bij zijn eerst balcontact schoot hij een vrije trap knap in, maar met een even fraaie redding voorkwam de doelman de 5-1. Een minuut later leidde een fout van Jasper Smit tot de 4-2 van El-roy Eksteen. Even later was Barneveld zelfs dicht bij de 4-3, maar op een voorzet van Martijn Mulder kopte Danny Wattimena rakelings naast. In de 85e minuut bepaalde Rens Mulderij uit een strafschop de eindstand op 5-2. Barneveld beëindigde de wedstrijd met tien man, omdat Mark Ecker wegens commentaar op de leiding van het veld was gestuurd.