Veluwse Boys wint van Almen

GARDEREN In een matige wedstrijd zette Veluwse Boys in de tweede helft een 1-2 achterstand bij de rust om in een 3-2 overwinning.

Veluwse Boys begon slecht. Balverlies leidde binnen de minuut tot een 0-1 achterstand. Lang kon Almen de voorsprong niet vasthouden, want drie minuten later tikte Jordi Doppenberg op een vrije trap van Rens Mulderij de gelijkmaker binnen; 1-1. Veluwse Boys bleef sterker, maar moest na balverlies in de 12e minuut de 1-2 incasseren. Dat werd ook de ruststand.

Na de pauze nam Veluwse Boys het initiatief en stond dat gedurende de tweede helft niet meer af. Almen werd niet meer gevaarlijk. Na een kwartier kwam Veluwse Boys op gelijke hoogte. Een voorzet van Robin van Middendorp werd door Steven Pott in de voeten van Wesley Doppenberg gekopt, die van dichtbij scoorde 2-2. Eerst in de 89e minuut leverde het overwicht van Veluwse Boys de winnende treffer op. Op een vrije trap van Robin van Middendorp schoot Tom van Doesburg van dichtbij raak; 3-1. Trainer Sander Goossense was tevreden met de winst, maar niet over het voetbal. “We hebben op conditie, wilskracht en inzet in de tweede helft gewonnen.”