Vrijwilligersdag (+foto’s)

Aart en Evert waren zaterdag 22 juni 2019, al vroeg in de middag aanwezig op sportpark de Westeneng.  Over werkelijk alles was door de mannen nagedacht: uitnodigingen, wat doen we, opstelling terras, hoe maken we het zo gezellig mogelijk en waar komt het buffet.Toen rond vier uur een groot deel van de vrijwilligers aanwezig was deed Aart het openingswoord.

Hij gaf namens de vereniging het belang van vrijwilligers aan, zonder vrijwilligers kan een vereniging niet functioneren. En we kunnen als vereniging wel héél véél willen… maar voordat dat mogelijk is moet er wel héél véél werk verzet worden en niets gaat vanzelf (was het maar waar…).  Aart sprak namens de vereniging zijn waardering uit en bedankte alle vrijwilligers (ook die door omstandigheden of verhindering niet aanwezig konden zijn) hartelijk en hij sloot af met de woorden “Vrijwilligers worden niet betaald omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn!”.  Hiermee gaf hij het startsein voor een gezellige en actieve middag.

Allereerst werd de sportkennis van de aanwezige vrijwilligers getest.  Iedereen kreeg een kaart en werd zo ingedeeld in verschillende groepen.  Er waren 9 teams van 5-6 personen.

Onder bezielende leiding van Evert en Aart werd er begonnen met een (moeilijke) plaatjes ronde, waarbij de (sport) discipline geraden moest worden.  Niet alle teams waren hier goed in thuis, dat bleek wel uit het feit dat Anna van de Breggen (Wereldkampioen Wielrennen) door team de Hindes, voor een paaldanseres werd aangezien. Daarentegen wisten ze dan wel weer als enige van alle groepen dat Mathew Fraser kampioen Crossfit is J.

Daarna gingen Evert en Aart verder met de vragenrondes, afgewisseld met een muziekronde waarin volksliederen geraden moesten worden.  Gelukkig speelde men in een team maar dan nog waren sommige vragen lastig. Zo dacht team Zeuven dat Anky van Grunsven op paard Amerigo Olympisch kampioen werd (Salinero en Bonfire) en was er volgens Gerard Bronkhorst tot vorig jaar geen voetbalclub op Terschelling.

Team de Boeren deed hun naam eer aan, het karretje achter een paard werd door hen tot zijspan vermaakt (sulky) en ook het aantal witte vlakken (50) op een dambord was een hele lastige vraag…. Deze vraag hadden alle teams fout.  Gelukkig bleek het met de voetbalkennis van de teams beter gesteld, want de voetbalvragen werden dan ook bijna allemaal goed beantwoord.

Aan het eind van de sportquiz kon er maar één winnaar zijn, na een zeer spannende eindstrijd won team the Outsiders met een half puntje (42,5) verschil de eerste prijs.

Het team van the Kings (42) werd een goede tweede en team Toppertjes werd derde (40,5).

Gevolgd door de 8tjes (40), Zeuven (38), de Hindes (34,5), van de Bosch 1 (34), de Boeren (33) en de Hazen (32).  Team the Outsiders (met Ingrid Mulder als enige vrouw en aanvoerder) werd door Aart en Evert in het zonnetje gezet en tijdens een daverend applaus kregen ze de medailles omgehangen.

Tussendoor werd natuurlijk gegeten en gedronken en werd er een groen/rood ronde gespeeld. Tijdens deze ronde werden vragen gesteld over Johan Cruijff en kon men kiezen uit twee antwoorden. Antwoord goed dan mocht je blijven staan, antwoord fout dan moest je gaan zitten en mocht je niet meer mee doen.

In deze ronde werd de finale gespeeld door Jasper de Wilde en Melvin van de Brink waarbij Melvin er uiteindelijk met de prijs vandoor ging.

Na de prima verzorgde en lekkere BBQ, mede mogelijk gemaakt en uitstekend verzorgd door slagerij Schuiteman, werd er o.l.v. Maarten een muziek bingo gespeeld.  75 bekende liedjes werden door technicus Rik in willekeurige bingo volgorde afgespeeld.  Waaronder: ABBA, BZN, Corry Konings, de Havenzangers en Lee Towers kwamen voorbij.  Aan de spelers om eerst het liedje te raden, vervolgens te kijken of het liedje op zijn/haar bingo kaart stond en af te strepen. Dat er volop meegezongen werd spreekt voor zich. En gelukkig mocht er voorgezegd worden. Desondanks vonden John Pingel, Wolbert van de Koot en Henk van Hunensteijn het nog net iets te moeilijk en haakten ze helaas af.

Speciale vermelding voor de Lambada dans van scheidsrechter Henk van Blotenburg, de tekst vastheid bij het lied van The Blues Brothers van webmaster Michel Schuurman, en het geduld van Erwin van de Bosch die het toch maar volhield om de hele avond met 5 zingende (nou ja zingen) dames aan een tafel te blijven zitten. Prijswinnaars waren Danielle de Boer (bovenste rij), Gert Karstens (onderste rij), good-old en doorgewinterde prof-bingo speler Thijs Schuurman (het zgn. kruis) en tenslotte Ton van Krevel voor de volle kaart.

Troostprijzen werden er nog uitgereikt aan Henk vd Koot, die erg zijn best deed en dat vooral zonder te mopperen en Martijn Scherpenhuijzen die tot het laatste liedje moest wachten op zijn favoriete Venga-boys song.

Een groot woord van dank aan organisatoren Evert Versteeg en Aart van de Berg die erg veel moeite gedaan hebben om er een mooie dag van te maken. Zij hebben er heel veel tijd ingestoken (o.a.  elke vrijwilliger is persoonlijk gevraagd, appjes gestuurd,  Facebookberichten geplaatst, programma gemaakt etc. etc.)  De hele dag was in alle opzichten prima voor elkaar. Mannen, ook jullie namens voetbalvereniging de Veluwse Boys en alle vrijwilligers héél hartelijk bedankt!

Gelukkig hebben we de foto’s nog (zie bijgevoegd fotoalbum), hopelijk volgend jaar weer en met hetzelfde weer.

Tekst en foto’s door: Aleida Hekman