Hans Nijhuis verlaat de Boys met trots

Veluwse Boys beleefde in de nacompetitie een tweede domper. In de reguliere competitie ging de titelstrijd met VV Stroe verloren en in de nacompetitie moest Veluwse Boys zijn meerdere erkennen in Eerbeekse Boys. “Maar toch heb ik een trots gevoel”, zegt trainer Hans Nijhuis.

Door Hans Assink

Garderen – Hans Nijhuis was graag weggegaan bij Veluwse Boys met een titel op zak of in ieder geval promotie naar de derde klasse. Maar geen van beide lukte. In de gewone competitie in de vierde klasse B ging VV Stroe uiteindelijk met de titel aan de haal, terwijl Veluwse Boys die eigenlijk voor het grijpen had.

Op 11 mei, in de uitwedstrijd tegen Wageningen, ging het mis. Veluwse Boys speelde met 1-1 gelijk en Stroe kwam op minder verliespunten dan Garderen. “Wij hebben vijftien kansen en we maken er maar één”, zegt Nijhuis. “Wageningen had drie kansen en ze maken er ook één.”

In de laatste twee wedstrijden van de competitie scoorde de ploeg van Nijhuis liefst veertien keer. Eerst won de ploeg van Nijhuis met 9-1 van Valburg en vervolgens met 3-5 van Ede/Victoria. Maar Stroe werd kampioen. “Het was een zware domper”, blikt de trainer terug.

Lees hier verder (Barneveld Vandaag)