Veluwse Boys pakt periodetitel

GARDEREN Veluwse Boys, dat al zeker was van het spelen van promotiewedstrijden pakte, ondanks dat vijf basisspelers gespaard werden voor de promotiewedstrijd van volgende week tegen ATC uit Hengelo, door een 5-3 overwinning op Ede/Victoria de periodetitel.

Veluwse Boys kwam in de 5e minuut op voorsprong. Tom van Doesburg scoorde op aangeven van Matthijs van Giffen; 0-1. Een minuut later greep de defensie niet goed in en kwam Ede/Victoria al weer op gelijke hoogte; 1-1. Daarna ontstond er een kansenfestival, maar wist niemand de vaak goed opgezette aanvallen af te ronden. Eerst in de 30e minuut rondde Wilgert Kok een aanval over vele schijven doeltreffend af; 1-2. Dat werd de ruststand, omdat Wesley Pott, Jordi Doppenberg en Rens Mulderij goede kansen om de voorsprong te verhogen lieten liggen.

Ook na de hervatting domineerde Veluwse Boys. Toch maakte Ede/Victoria in de 50e minuut gelijk; 2-2. Veluwse Boys, dat moest winnen om de periodetitel te pakken, zette even aan en vijf minuten later bracht Wilgert Kok op een voorzet van Rens Mulderij zijn ploeg weer op voorsprong; 2-3. Tien minuten later wist Steven Pott op aangeven van Wilgert Kok de voorsprong uit te bouwen naar 2-4. Nog eenmaal wist Ede/Victoria terug te komen tot 3-4, maar ondanks dat Steven Pott pas in de 90e minuut de stand op 3-5 bracht, kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar. Trainer Hans Nijhuis: “De jongens hebben zich volledig gegeven voor een goed resultaat en ik ben er trots op, dat Veluwse Boys na een goed seizoen en het op het nippertje missen van het kampioenschap toch nog een prijs in de vorm van een periodetitel pakt.”