De Veluwse Boys op titelkoers

Door: Eip Janssen

De Veluwse Boys heeft bij het op de derde plaats staande Fortissimo goede zaken gedaan.

Hoewel de 0-1 een toevalstreffer was, was de zege zeker verdiend.

“Dat denk ik ook. Voetballen met de wind schuin over het veld was bijna onmogelijk. Ik had in de eerste helft gezien hoe moeilijk het uitverdedigen bij Fortissimo daardoor ging. In de tweede helft mijn ploeg opdracht gegeven de lange bal te hanteren. En dat pakte prima uit”, constateerde trainer Hans Nijhuis.

Na wat aftasten over en weer kwam De Veluwse Boys na ruim twintig minuten spelen niet ongelukkig op een 0-1 voorsprong.

“Bij Fortissimo raakte de laatste man bij het uitverdedigen wat uit balans. Wilgert Kok doorzag de situatie en scoorde. Een toevalstreffer? Hoe het ook genoemd wordt, achteraf was het goed voor een driepunter”, glimlachte de trainer.

Beide ploegen creëerden wel wat mogelijkheden over en weer.

Ook had scheidsrechter Van der Meer uit Wageningen beide partijen een strafschop kunnen geven.

“Hij was in ieder geval consequent. Hoewel het moment dat Remco (Schuiteman, Red.) gevloerd werd cruciaal had kunnen zijn. Binnen twee minuten na rust de score verdubbelen had Fortissimo geknakt”, merkte Hans Nijhuis op.

Hij zag zijn ploeg de 0-1 zege vrij probleemloos over de meet brengen.

“Dure punten in een competitie waarin Stroe en wij nu de boventoon voeren. Zaterdag kunnen we tegen Stroe in de thuiswedstrijd een behoorlijke tik aan de concurrentie uitdelen. Ja, ik ken het spreekwoord van de beer enz. Maar winst betekent wel dat het verschil met Stroe dan vijf punten in ons voordeel is”, besluit De Veluwse Boys trainer Hans Nijhuis.

Bron: Barneveldse Krant