Winst tegen concurent GVC

Veluwse Boys, dat de uitwedstrijd in Wageningen nog met 1-0 verloren had, wilde tegen concurrent voor de titel GVC revanche nemen. Dat gebeurde op ondubbelzinnige wijze. Bij het ingaan van de rust keek GVC al tegen een 5-0 achterstand aan. Na de rust voegde Veluwse Boys nog twee doelpunten aan het totaal toe en verstevigde daarmee de koppositie.

Tot de 28e minuut ging de wedstrijd gelijk op met kansen voor beide ploegen. Danny van de Slik en Konstatinos Oriolitis hielden hun doel echter schoon. In de 28e minuut legde Wesley Doppenberg de bal breed op Wilgert Kok, die de GVC- goalie kansloos passeerde; 1-0. Even later was Douwe de Vries dicht bij de gelijkmaker, maar Danny van de Slik hield met een knappe redding de nul vast. De 1-0 voorsprong bevrijdde Veluwse Boys van de druk en in de 37e en 38e minuut voltooide Wilgert Kok op aangeven van Rens Mulderij en Remco Schuiteman zijn hattrick en werd de voorsprong opgevoerd naar 3-0. Veluwse Boys ging nu vol door. Remco Schuiteman kopte op een vrije trap van Robin van Middendorp de 4-0 tegen de touwen en in de 43e minuut zorgde Jordi Doppenberg voor de 5-0 ruststand.

Na de hervatting had GVC zich bij de nederlaag neergelegd. Veluwse Boys kon de wedstrijd rustig uitspelen. In de 56e minuut schoot Robin van Middendorp van afstand snoeihard de 6-0 in de kruising. Douwe de Vries was in de 60e minuut nog dicht bij de eretreffer, maar Danny van de Slik redde met de voet. Het was de laatste stuiptrekking van GVC. Veluwse Boys kreeg mogelijkheden de score op te voeren, maar dat gebeurde pas in de 84e minuut. Wesley Pott kopte een voorzet van Robin van Middendorp door in de voeten van Remco Schuiteman, die via de onderkant van de lat de zevenklapper liet noteren.

Hans Nijhuis was na afloop trots op zijn ploeg. “We zijn heel bevlogen en heel agressief de wedstrijd ingegaan. Na de 1-0 waren we los en hebben we met mooie doelpunten de score opgevoerd. Een geweldig begin in de maand van de waarheid voor ons”, besloot de trainer.