Veluwse Boys wint laatste wedstrijd voor de winterstop

GARDEREN Veluwse Boys won in de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft met 1-0 van Dodewaard en kan nu met een goed gevoel op de derde plaats aan de winterstop beginnen.

Al in de eerste minuut was Veluwse Boys dicht bij de openingstreffer. Op een steekpass van Joppe van Krevel schoot Rens Mulderij in kansrijke positie over. Vier minuten later overkwam Remco Schuiteman het zelfde. Veluwse Boys bleef sterker, maar in de 20e minuut counterde Dodewaard gevaarlijk. Met een knappe redding voorkwam doelman Danny van de Slik dat Dodewaard op voorsprong kwam. Voor de rust was Veluwse Boys nog tweemaal dicht bij een voorsprong. Op een vrije trap van Robin van Middendorp kopte een verdediger buiten bereik van zijn doelman op de lat, terwijl even later Rens Mulderij op een steekpassje van Jasper Smit langs de doelman liep, maar zijn inzet door een verdediger van de doellijn gehaald zag worden.

Na de rust ging de wedstrijd meer gelijk op. Veluwse Boys had wel meer balbezit, maar creëerde geen kansen. In de 65e minuut ontsnapte Veluwse Boys aan een achterstand. Dodewaard schoot op de paal en met een schitterende redding voorkwam Danny van de Slik in de rebound een achterstand voor zijn ploeg. Trainer Hans Nijhuis wisselde en bracht Wilgert Kok en Wesley Pott in de ploeg voor Wesley Doppenberg en Steven Pott. Dat bracht succes, want nauwelijks in het veld leverde Wesley Pott een voorzet af, die Wilgert Kok bij de eerste paal binnen tikte; 1-0. In de 78e minuut kwam de voorsprong nog in gevaar. Robin van Middendorp kreeg zijn tweede gele kaart en Veluwse Boys moest met tien man verder. Dodewaard werd sterker, maar Veluwse Boys hield goed stand en bracht de voorsprong over de tijd.
Bron : Barneveldse Krant