Opnieuw winst Veluwse Boys

GARDEREN Een zeer matig spelend Veluwse Boys heeft haar ongeslagen status in klasse 4C behouden maar de manier waarop deze zege tot stand kwam, verdiende zeker niet de schoonheidsprijs. De gelijkmaker in de tachtigste minuut werd al gevierd alsof de overwinning werd behaald. Veluwse Boys bleef hierna ook nog aandringen en wist in de 98e minuut toch nog de overwinning te pakken door een scrimmage voor het doel van Wageningen in de rebound te benutten.

Het seizoen van het amateurvoetbal is al weer een tijdje aan de gang en de eerste verrassingen en teleurstellingen zijn verwerkt. Zo ook bij Veluwse Boys waar ze het erg jammer vonden dat ze niet bij Prins Bernhard en Elspeet in klasse 4C waren ingedeeld maar in klasse 4B, waar merendeels minder bekende en zelfs onbekende clubs in zitten. Toch ziet het er bij Veluwse Boys wel goed uit na deze overwinning want zes wedstrijden en achttien punten is een puike prestatie. Hans Nijhuis hierover: ,,Van de clubs die we tot nu gehad hebben heeft Ede/Victoria het best gepresteerd en daar wonnen we thuis van met 3-0. En vandaag tegen Wageningen hadden we het ook erg lastig, maar dat lag meer aan ons eigen zwakke spel. Dus we hebben zeker in die andere wedstrijden tegen de mindere clubs uit deze klasse gespeeld. Daar hebben we onze plicht gedaan door zonder problemen van te winnen.”

Waar dit moet eindigen weet Hans Nijhuis waarschijnlijk een stuk beter als de volgende serie van vier wedstrijden zijn gespeeld. Die zijn immers tegen de directe achtervolgers. op 10 november op bezoek bij nummer 2, GVC en de week erna thuis tegen nummer 5 Fortissimo. Voor 24 november staat de derby met vv Stroe (op dit moment nr. 3 op de ranglijst) in de planning in Stroe. En als laatste uit het linker rijtje van de ranglijst komt Dodewaard op bezoek in Garderen. Hans Nijhuis: ,,We zullen daarna zien waar we staan op de ranglijst. We gaan uit van onze eigen kracht. We hebben een paar zeer goede talenten zoals Joppe van Krevel en Jasper Smit maar die kunnen de kar nog niet trekken en dat mogen we ook niet verwachten. Verder hebben we een groep van twintig man met daarin twee doelmannen en daar zullen we het mee gaan doen.”

JONG Het elftal is erg jong en dat baart Hans Nijhuis wel de nodige zorgen. De derby tegen vv Stroe leeft nog niet heel erg volgens Hans Nijhuis want dat is pas over drie weken. Hans Nijhuis: ,,We moeten ook nuchter blijven, we weten waar we staan en dat het nu meezit, wil niet zeggen dat we ook automatisch meedoen om het kampioenschap. Tactisch en voetballend mogen we van de tegenstander in de aankomende weken ook genoeg verwachten, we zullen zien!”

FOUTJE Lang zag het er naar uit dat Veluwse Boys niet ongeslagen zou blijven. Het begon met een foutieve ingreep van doelman Danny van de Slik na een vrije trap van Wageningen op het doel van Veluwse Boys. De doelman gaf een rebound weg waarna Joris Haver erg alert reageerde en simpel scoorde, 0-1.

Trainer van Veluwse Boys, Hans Nijhuis: ,,We hadden deze wedstrijd moeite om het spel te maken tegen een ver inzakkende Wageningen. We probeerden Wageningen onder druk te zetten maar dat lukte niet zo goed. Daarom kwam Wageningen telkens gevaarlijk op de counter eruit.”

Nadat Wageningen had verzuimd om 0-2 te maken kreeg Veluwse Boys twee goede kansen. De eerste hiervan was voor Wesley Doppenberg die vrij voor de doelman Roy Rijsemus over het doel schoot. Ook de kopbal van Wilgert Kok uit een vrije trap van Jasper Smit belandde in handen van de Wageningse doelman. Het laatste wapenfeit was opnieuw voor Wageningen. Nog eenmaal ontsnapte Veluwse Boys voor de rust aan een grotere achterstand. Robin van Middendorp schoot zijn doelman op de doellijn voor de tweede maal te hulp.

KANSEN In de tweede helft bracht Nijhuis ook Joppe van Krevel in het veld. Met deze wijziging kon Veluwse Boys wat beter Wageningen onder druk zetten. Wat resulteerde in driemaal een kans alleen voor de keeper, maar die werden niet wonder boeven wonder niet benut. Eigenlijk op het moment dat niemand van de thuisclub geloofde in een goede afloop kreeg Remco Schuiteman een strafschop toegewezen door de rustig en ervaren scheidsrechter Damhuis. Aanvoerder Matthijs van Giffen nam zijn verantwoording en benutte de strafschop, 1-1.

De vele wissels en het tijdrekken van Wageningen met vele blessures deed Damhuis besluiten om negen minuten extra tijd toe te voegen. En in die laatste minuut, uit een hoekschop van Robin van Middendorp ontstond een scrimmage, omdat doelman Roy Rijsemus de eerste inzet van Wilgert Kok niet klemvast kom grijpen. Waarna Remco Schuiteman vanaf de vijfmeterlijn snoeihard de winnende 2-1 binnen schoot. Hans Nijhuis: ,,Een verdiende overwinning, maar gestolen punten.

Bron : Nieuwsblad De Band