Veluwse Boys pakt alleen de koppositie

GARDEREN – Veluwse Boys won op bezoek bij EMM met 5-0 en omdat medekoploper GVC verloor, gaan de nog ongeslagen Garderenen na vijf wedstrijden nu alleen op kop.

Veluwse Boys zette de tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal vast op eigen helft. Dat leidde al in de 6e minuut tot de openingstreffer. Op een hoekschop van Steven Pott schoot Wesley Doppenberg de 0-1 binnen. Veluwse Boys handhaafde de druk, maar moest tot de 27e minuut wachten op de 0-2. Een voorzet van Wesley Doppenberg werd met de hand geblokt en leverde een strafschop op, die door Matthijs van Giffen werd benut.

Matthijs van Giffen stond ook aan de basis van de 0-3. Hij kopte een uittrap van de doelman over de EMM defensie, waar Wilgert Kok de bal oppikte en over de doelman stiftte. In de 38e minuut verstoorde de debuterende 16-jarige Job Knevel de EMM opbouw en stelde Wesley Doppenberg in staat de 0-4 binnen te schieten.

Na de hervatting werd het spel van Veluwse Boys slordiger. Het overwicht bleef echter. In de 60e minuut schoot Jasper Smit op een voorzet van Jordi Doppenberg de 0-5 achter de blunderende doelman.

EMM had tot het eindsignaal niets in te brengen, maar Veluwse Boys wist ook geen kansen meer te benutten, zodat de 0-5 tot het einde toe op het scorebord bleef staan.

Bron: Barneveldse Krant