Veluwse Boys 1 blijft ongeslagen

Veluwse Boys laat Ede/Victoria kansloos

GARDEREN In de beste wedstrijd van het seizoen won Veluwse Boys met 3-0 van Ede/Victoria. Met 12 uit 4 blijft de ploeg van trainer Hans Nijhuis de ranglijst aanvoeren.

Veluwse Boys zette van meet af aan volle druk naar voren. In de 10e minuut schoot Wesley Doppenberg op een steekpass van Jurgen Hoegen in vrije positie op de doelman. Zeven minuten later leverde een aanval over vele schijven een schietkans op voor Jasper Smit, maar zijn schot werd geblokt. Veluwse Boys creëerde kansen, maar pas in de 41e minuut werd er een benut. Steven Pott veroverde de bal en stiftte deze achter de laatste man, waar Wilgert Kok attent reageerde en de bal over de doelman lobde; 1-0.
Na de hervatting kreeg Ede/Victoria in de 46e minuut de enige kans van de wedstrijd. Het schot ging echter voorlangs. Veluwse Boys nam opnieuw het initiatief en breidde in de 57e minuut de voorsprong uit. Een uittrap van doelman Danny van de Slik werd door Wesley Doppenberg doorgekopt op Steven Pott, die vrij voor de doelman beheerst afrondde; 2-0. Vijf minuten later zette Steven Pott druk op een verdediger en veroverde de bal. Uit zijn voorzet schoot Wilgert Kok in eerste instantie op de doelman, maar in de rebound trof hij wel doel; 3-0. Veluwse Boys kreeg in de slotfase nog kansen om de score op te voeren, maar dat lukte niet meer. Trainer Hans Nijhuis: “Complimenten voor mijn team. We hebben met volle druk naar voren gespeeld en dik verdiend gewonnen. Het was de beste wedstrijd sinds ik trainer ben bij Veluwse Boys.”

Bron : Barneveldse krant