Magere winst Veluwse Boys op Harskamp

GARDEREN Veluwse Boys ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Dat werd ook de eindstand, omdat de ploeg na de rust zeker vijf grote kansen om de score op te voeren liet liggen.

In het eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar daarna werd Veluwse Boys allengs sterker. Halverwege de eerste helft kopte Wilgert Kok uit een corner van Robin van Middendorp de openingstreffer achter doelman Guido de Geit; 1-0. Veluwse Boys zette Harskamp op eigen helft vast en verdubbelde in de 30e minuut de voorsprong. Een mooie aanval over veel schijven kwam via Jasper Smit uiteindelijk bij Wilgert Kok, die opnieuw trefzeker was; 2-0. Veluwse Boys was nog dichtbij vergroting van de score, maar Wesley Doppenberg schoot op een voorzet van Mathijs van Giffen op de lat en doelman Guido de Geit haalde met een knappe redding een bal uit de kruising.

Na de hervatting zette Veluwse Boys het offensief voort. Kansen om de voorsprong op te voeren waren er genoeg, maar Wesley Doppenberg en Paskal Smit hadden het vizier niet op scherp staan. Daarnaast redde Guido de Geit eenmaal knap op een schot van Sven Sluis en raakte Wilgert Kok nog een keer de lat. Tegen het einde van de wedstrijd moest Veluwse Boys het initiatief aan Harskamp laten, maar gescoord werd er niet meer.

Bron: Barneveldse Krant