Zonovergoten INTERNATIONAAL 35+ Toernooi bij de Veluwse Boys.

Zaterdag 5 mei werd het eerste internationale 35+ toernooi óóit, in Garderen gespeeld.

Na een maandenlange en zeer serieuze voorbereiding was de organisatiecommissie, o.l.v. Bas de Boer, erin geslaagd om een zeer divers en internationaal deelnemersveld van 15 teams te presenteren. Vele 35+ voetbaltalenten uit de wijde omgeving werden gestrikt.

Naast teams uit Uddel, Elspeet, Ermelo, Putten, Stroe, een team uit Arnhem, zelfs twee teams uit Sint-Joris Weert (in de buurt van Leuven) in België. De Belgen hadden speciaal voor het toernooi in Garderen een trainingskamp, inclusief hotel, in Arnhem belegd.  Vanwege het schitterende weer waren er veel teams speciaal op de fiets gekomen om de spieren alvast op te warmen.

Natuurlijk ontbraken de Veluwse Boys 35+’ers uit Garderen niet. Maar liefst drie lokale team waren er op de been gebracht, met o.a. cracks als Arie Pluim, Henk van Hunenstijn, Peter Bokhorst, Ernst Bronkhorst en Richard Huisman.

Om exact 10.30 kondigde Ladyspeaker Linda Bokhorst de eerste wedstrijden aan en streden de teams in drie poules van vijf fanatiek en zeer sportief om de overwinning.  Wedstrijdleiders Wilgert Kok, Wesley Pott en Maarten Bronkhorst hielden alles strak onder controle.

De catering tussen de wedstrijden door was uitstekend geregeld. Captain Aart van de Berg had een ijzersterk team aan vrijwilligers op de been gebracht, met in de keuken zelfs een echte chef-Kok: Roy Pott en achter de bar “Good Old Thijs” (Thijs gevraagd, feest geslaagd) Schuurman en Stephan Zevenbergen.  Voor de kinderen was er een springkussen en bovendien werden zij nog getrakteerd op een ijsje.

Na een zinderende strijd werden om 14.45 de halve finales gespeeld.  VSPEB uit Putten tegen Stroe en Rood Wit tegen de Blaauwe Leeuw eveneens uit Putten.  De teams waren goed aan elkaar gewaagd, zodat beide wedstrijden pas in de laatste 5 minuten beslist werden.

De finale ging uiteindelijk tussen Rood Wit en VSPEB. Deze derby werd na een spannende wedstrijd gewonnen door VSPEB, die als terechte winnaars uit de bus kwamen.

Moe, maar zeer voldaan mochten de deelnemers daarna hun dorst lessen en werden de BBQ’s aangestoken.  Dat er nog lang nagepraat werd is logisch, immers als 35-plusser met veel voetbal ervaring weet je achteraf exact hoe het hád gemoeten.  Tevens werden er, internationale, vriendschappen gesloten.  Dat het door het mooie weer, de gezellige muziek en het bonte gezelschap nog lang onrustig bleef op “De Westeneng” spreekt voor zich.

De organisatie was zeer tevreden en gaat ervoor om ook in 2019 weer een dergelijk toernooi te organiseren.  Je kan je nu al opgeven. Het maximale aantal teams is 20. Wees er op tijd bij, want vol = vol.