Veluwse Boys verliest nipt

In het onderlinge treffen van Veluwse Boys uit Garderen en Vierhouten’82 werd met veel inzet gespeeld. Het duel werd beslist door een penalty na een ongelukkige handsbal in de beginfase
van de wedstrijd. Daar hadden beide trainers hun eigen visie over. Nijhuis, van Veluwse Boys, vond het veel te zwaar bestraft en Vierhouten’82 trainer Jan den Herder had duidelijk gezien dat
Jürgen Hoegen de bal bewust met de hand controleerde. Ook scheidsrechter Van Beek zag dit als een handsbal en legde de bal op de stip. Deze penalty in de 6e minuut brak echter niet de wedstrijd open maar
Vierhouten’82 speelde zeker de eerste vijfentwintig minuten beter dan de thuisclub. Veluwse Boys trainer Hans Nijhuis was dan ook niet tevreden over die beginfase. Toch zag Nijhuis zijn elftal steeds beter in de
wedstrijd komen en het initiatief overnemen van Vierhouten’82.

Nijhuis: Die penalty vond ik niet terecht mterecht maar Vierhouten speelde in het begin gewoon beter dan wij. Daarna hebben de mannen het goed opgepakt.” Ondanks de kans die Wilgert Kok
kreeg in de eerste helft, maar door goed uitkomen van doelman Joey Visch voorkomen werd, behield Vierhouten de 0-1 voorsprong. Nijhuis: ,,In de theepauze heb ik gezegd dat ze geduld moesten hebben. We
hebben de tweede helft een punt verdiend maar het doelpunt wilde niet vallen. Enerzijds door zelf één grote kans te missen en anderzijds door een beetje teveel pech.”

In de tweede helft ging Vierhouten
steeds verder inzakken. Jan den Herder zag net als zijn assistent Erik Witteveen hun elftal collectief sterk opereren. Witteveen: ,,We vormen steeds meer een hecht collectief en dat mogen ze als een compliment
beschouwen.” Den Herder: ,,We hebben het Veluwse Boys in de tweede helft zo moeilijk mogelijk gemaakt en bijna niets weggegeven. Dit geeft vertrouwen ondanks dat we ook in de aankomende
weken onze selectie niet compleet hebben. Hier met winst van het veld afstappen is wellicht het sein om voetballend wat vaker het initiatief te nemen. We laten zien dat we in de 4e klasse zeker kunnen