Veluwse Boys troeft met tien man DVV af

Toen in de 35e minuut Robin van Middendorp met een tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd, leek Veluwse Boys een moeilijke tweede helft tegemoet te gaan. Het pakte echter anders uit, want vanuit de omschakeling wist Veluwse Boys liefst vier keer te scoren.

In de eerste helft wisten beide ploegen geen kansen te creëren. De rust brak dan ook aan met dubbelblanke stand. Na de hervatting drong DVV aan, maar was Veluwse Boys in de tegenstoot gevaarlijker. In de 55e minuut werd de doorgebroken Wesley Doppenberg in het strafschopgebied gevloerd en schoot Wesley Pott Veluwse Boys uit de toegekende strafschop op voorsprong; 1-0. DVV verhoogde de druk, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Dat was Veluwse Boys in de omschakeling wel. Uit een steekpass van Thom van Doesburg verdubbelde Wilgert Kok in de 71e minuut de voorsprong; 2-0. In de laatste tien minuten voltooide Wilgert Kok zijn hattrick. Eerst tikte hij een voorzet van Rens van Veluw achter de doelman en in de 90e minuut passeerde hij op een voorzet van Thom van Doesburg doelman Mark Schambone opnieuw; 4-0. Een mooie overwinning, waarop weinig viel af te dingen.