Geslaagd 35+ toernooi

Zaterdag 20 mei was het zover, het allereerste 35+ toernooi ooit in Garderen. 

Om de eerste keer goed van start te gaan werd er voor gekozen om met 4 teams te beginnen. Clublid en leider van het 35+ team in Garderen, Arie Pluim, had een kwalitatief zeer sterk deelnemersveld bijeen weten te vergaren.

Gerenommeerde clubs als EFC , Elspeet, team Kok en Veluwse Boys zelf waren van de partij. Bij team Elspeet stond de 78 jarige Johan nog steeds in de basis. Team EFC  had om zich optimaal voor te bereiden  als warming-up gekozen om op de fiets uit Ermelo te komen, met als extra uitdaging, halverwege de 12 km lange tocht, de altijd lastige col de Drie-erberg. 

Team Kok had op het laatste moment een bekende keeper uit Putten gecontracteerd en bij Veluwse Boys werden nog net op tijd  good-old Ronald Krol en Teus van Ommeren ingevlogen. Dit geeft aan hoe fanatiek en serieus elk team was.

Om 13.30 werd er door wedstrijdleider Maarten, onder optimale omstandigheden en voor een volle tribune op sportpark  De Westeneng  afgetrapt. Er werd er vanaf de eerste tot en met  de laatste minuut gestreden.  Met als extra vermelding dat het er  zeer sportief aan toe ging. Hulde!
Na zes zinderende partijen (iedereen zat op het puntje van zijn of haar stoel)  kwam uiteindelijk team Kok met een minimaal verschil als winnaar uit de strijd. Om 17.00 uur was de prijsuitreiking .

Naast de hoofprijs voor team Kok  zijn de volgende extra prijzen nog het vermelden waard: 

  • De prijs voor de mooiste actie : De 78 jarige Johan uit Elspeet  vanwege een onvervalste panna bij  Gert Ernsten.
  • De Wilgert Kok award (voor het missen op 30 cm van het doel) ging naar Rik van Middendorp van team Kok.

Na de prijsuitreiking werd de BBQ aangestoken.  Vrijwilligers Danielle, Ingrid en Aleida zorgden voor de inwendige mens. Een top team.
Het vlees was dit keer van keurslager Schuiteman.
De consumpties werden ingeschonken door Willem en Richard (big) Bronkhorst.  Reuze bedankt hiervoor.

Dat het nog lang onrustig was na afloop in Garderen spreekt voor zich. De organisatie overweegt om  snel weer zo’n succesvol evenement te organiseren. 

Durf je als team het aan om een volgende keer mee te spelen, laat het weten aan Arie Pluim of het bestuur.  De enige voorwaarde is dat iedereen in je team 35 jaar of ouder  moet zijn en je met minimaal 7 personen bent.