Veluwse Boys verliest van titelkandidaat

GARDEREN  Otterlo omzeilde een lastige klip op weg naar de titel door een 0-1 overwinning op Veluwse Boys. Dat was voor een groot deel te danken aan keeper Bas Pol die in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker met knappe reddingen wist te voorkomen.

Ger Meijer

Otterlo had in de eerste helft het meeste balbezit, maar deed daar weinig mee en kon nauwelijks kansen creëren. Veluwse Boys bleef gemakkelijk overeind en probeerde al counterend gevaarlijk te worden. Dat lukte zelden bij gebrek aan een goede eindpass. In de 12e minuut zorgde een voorzet van Evan Teunissen voor het eerste gevaar. Doelman Gerwin de Ruiter kon niet bij de bal, maar Robin van Middendorp ruimde op. Zeven minuten later moest De Ruiter naar de hoek om een vrije trap van Kevin Hazeleger uit zijn doel te houden. De beste kans voor Otterlo was in de 30e minuut voor Daan de Rooij. Na een van richting veranderde vrije trap van Kevin Hazeleger stond hij oog in oog met De Ruiter, die in een reflex redde. Otterlo verhoogde de druk, maar ontsnapte op slag van rust aan een achterstand. Gert René Kok lobde de bal over Bas Pol, waarna William Borgers redding bracht.

STEEKPASS Na de rust ging de strijd aanvankelijk gelijk op. De voor Laurens Foekens ingevallen Michiel Broekhuizen zette op een steekpass van Evan Teunissen Otterlo in de 52e minuut op voorsprong; 0-1. Na het doelpunt viel Veluwse Boys met man en macht aan en moest Otterlo alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. In de 73e minuut haalde Bas Pol op spectaculaire wijze een schot van Gert René Kok uit de kruising. Even later dook hij een vrije trap van Robin van Middendorp uit de hoek en in de 90e minuut redde hij knap op een kopbal van diezelfde Kok. Pol capituleerde niet, hield de nul vast en zorgde er zo voor, dat Otterlo in de thuiswedstrijd tegen Eefde SP de titel kan veroveren. Trainer Ronald Liefting reageerde na afloop opgelucht: ,,We hebben een zware middag gehad. We moesten winnen en in een pot vechtvoetbal is dat gelukt met dank aan onze doelman.” Trainer Bastiaan de Boer vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,Otterlo voetbalde beter, maar ze zijn door het oog van de naald gekropen. Hun doelman hield ze op de been.”

Otterlo blijft op titelkoers na de moeizame zege op Veluwse Boys.          foto:Henk Hutten

Bron en foto: De Band