Veluwse Boys verliest van Elspeet

In de Veluwse derby heeft vv Elspeet de aanval van de Veluwse Boys op een plaats die recht kan geven op de nacompetitie nipt afgeslagen. Een benauwde overwinning van de thuisclub was gezien de kansenverhoudingen in het veld niet helemaal terecht.
Bastiaan de Boer, trainer van De Veluwse Boys wist ook precies te vertellen waar zijn team de fout in was gegaan: ,,Persoonlijke fouten in de verdediging bracht Elspeet vooral met het eerste en het derde doelpunt zomaar op een voorsprong. We hadden ook beter verdiend, want we hebben meer kansen op doelpunten gekregen dan Elspeet maar we vergeten die te benutten.”
Elspeet trainer Jan de Ruiter was zich ervan bewust dat zijn elftal niet goed had gespeeld. Assistent trainer, Henk van den Hoorn, van Elspeet bracht het goed onder woorden: ,,We hebben niet ongelukkig gewonnen.” De persoonlijke fout lag bij het eerste doelpunt van Elspeet bij verdediger Jürgen Hoegen die binnen het 16 metergebied Elspeet aanvaller Niels van de Steeg met twee handen van achteren omver duwde. Colin Pluim wist wel raad met deze buitenkans. Een tweede buitenkans, een paar minuten later, miste Colin Pluim hopeloos nadat scheidsrechter Pekaar de voordeelregel toegepast had. Ook twee dikke kansen voor Veluwse Boys, via Gert René Kok kopbal tegen de paal en Paskal Smit vergat net voor de theepauze om de gelijkmaker binnen te koppen in plaats van naast het doel. In de 45e minuut mag Elspeet nog van ruim 20 meter een vrijetrap nemen. Bart van Wincoop schiet eerst heel hard in het muurtje alvorens de rebound zeer precies in het uiterste hoekje te prikken. In de tweede helft lijkt Elspeet de wedstrijd te controleren totdat doelman Robin Jansen opzichtelijk in de fout gaat en Reinier Kok de bal in de voeten schuift, die straft deze fout onmiddellijk af, 2-1. Zeven minuten later ligt ook de 2-2 achter Jansen doordat een vrije trap zeer goed door Reinier Kok wordt ingekopt. Elspeet lijkt te wankelen en Jan de Ruiter brengt twee verse aanvallers in het veld. Ook Veluwse Boys wisselt om Elspeet onder druk te houden. Mark Spijkerboer weet zich vrij te spelen en geeft Rick Mulder met een prima pass een niet te missen kans, 3-2. Veluwse Boys geeft niet op maar een counter van Elspeet brengt doelman Danny van de Slik buiten zijn gebied dat hij de bal met de hand mag spelen. Dat doet de doelman echter wel en een rode kaart is deel, extra zuur is dat de doelman ook nog een blessure aan deze actie overhoudt.

Bron & Foto: De Band – Eric Kroes