Benauwde winst op Harskamp

Veluwse Boys verzuimde de wedstrijd voor de rust al te beslissen en mocht in de slotfase blij zijn, dat het ontsnapte aan de gelijkmaker. Met twee goede reddingen voorkwam Harskamp doelman Detmar Hardeman een vroege achterstand voor zijn ploeg. In de 12e minuut was het onverwachts raak aan de andere kant. Jasper Jansen kopte een voorzet van Karel Pater door op de vrijstaande Evert van Essen, die de bal ineens achter doelman Danny van de Slik schoot; 0-1. Veluwse Boys herstelde de schade snel. Detmar Hardeman tikte een schot van Reinier Kok met zijn vingertoppen tegen de paal, waarna Wesley Pott de bal in het lege doel schoof; 1-1.

Beide partijen hielden elkaar daarna in evenwicht. De beste kansen waren echter voor een wat beter combinerend veluwse Boys. Detmar Hardeman hield een schot van Paskal Smit ten koste van een corner uit zijn doel. Uit die hoekschop werd hij door een mooie omhaal van Gert René Kok gepasseerd, maar schoot Andy Waaijenberg  zijn doelman op de doellijn te hulp. In de 36e minuut kwam Paskal Smit nog vrij voor de doelman. Zijn schot ging echter ver naast.

Na de hervatting zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Veluwse Boys kreeg de betere mogelijkheden, maar ging daar slordig mee om. Bij een uitbraak van Harskamp schoot Karel Pater goed in. Danny van de Slik dook het schot uit de hoek. Pas in de 70e minuut kwam Veluwse Boys op 2-1. Wilgert Kok tikte van dichtbij een vrije trap van Wesley Doppenberg achter de doelman. In de slotfase drong Harskamp fel aan en ontsnapte Veluwse Boys tot tweemaal toe aan de gelijkmaker. Michael van den Lagemaat schoot uit een vrije trap op de paal en Vincent van der Loo schoot een door de verdediging afgeslagen bal hard en laag in, maar Danny van de Slik dook de bal uit de hoek en hield de voorsprong voor Veluwse Boys vast tot het bevrijdende eindsignaal.

Harskamp trainer Bob Jansen vond dat zijn ploeg meer had verdiend. ,,We krijgen aan het eind nog kansen op de gelijkmaker, maar we verliezen opnieuw onnodig van Veluwse Boys.” Bastiaan de Boer was van mening, dat zijn ploeg de wedstrijd voor de rust al had moeten beslissen. ,,We doen onszelf tekort, omdat we de kansen niet benutten.”

Bron & Foto: Barneveldse Krant