Derby tegen Elspeet verdient geen winnaar

Buitenspelgoal beslissend

In een slechte wedstrijd, die geen winnaar verdiende, greep Elspeet door een buitenspeldoelpunt de winst.

Veluwse Boys liet de bal aan Elspeet en probeerde met counters gevaarlijk te worden. Elspeet kon op eigen helft aardig combineren, maar eenmaal op de helft van de tegenstander lag het tempo te laag om gevaarlijk te worden. Ook Veluwse Boys kon geen kansen creëren, omdat de passes van achteruit te onzuiver waren. Elspeet was alleen gevaarlijk bij een tweetal afstandsschoten van Patrick van den Hoorn die doelman Gerwin de Ruiter, die Danny van de Slik verving, met moeite tot hoekschop wist te verwerken. Het venijn zat de eerste helft in de staart. In de 43e minuut stopte Gerwin de Ruiter knap een vrij trap van Patrick van den Hoorn. Een minuut later was het 0-1. Op een pass van Colin Pluim mocht Jordi van der Zande in duidelijke buitenspelpositie doorgaan, ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter, en scoorde. Vanaf de aftrap zette Reinier Kok Wesley Pott oog in oog met keeper Herald Hop, die goed zijn doel verkleinend de gelijkmaker wist te voorkomen.Meteen na de hervatting had Elspeet de score moeten verhogen. Uit een hevige scrimmage werd de bal tot driemaal toe ingeschoten, maar een doelpunt bleef uit.

AAN ELKAAR GEWAAGD Daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd zonder veel kansen te creëren. In de 78e minuut was Veluwse Boys dicht bij de gelijkmaker. Gert René Kok legde breed op Cees van de Pol. Zijn pass was net niet zuiver genoeg, waardoor Herald Hop de bal nog net corner kon tikken. Een minuut later brak aan de andere kant Wessel Pluim door, maar ook hij strandde op de doelman. Het slotoffensief van Veluwse Boys leverde niets meer op, zodat de ruststand ook de eindstand werd. ,,We gaven weinig weg en hadden een gelijkspel verdiend. Jammer van die buitenspelgoal. We speelden in de omschakeling, maar de eindpass ontbrak. Die kans vlak voor rust had er in gemoeten”, aldus een teleurgestelde trainer Bas de Boer na afloop.

esv-thuis

Bron en foto: Barneveldse Krant