Een veel invallers tellend Veluwse Boys wint bij IJsselstreek

scorebordVeluwse Boys miste tegen IJsselstreek maar liefst zeven basisspelers. Desondanks wisten de Garderenen de punten mee naar huis te nemen.

Voor de rust speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Eerst in de 35e minuut was er sprake van een geslaagde doelpoging. Reinier kok krulde de bal op de paal. Vier minuten later kwam Veluwse Boys op voorsprong. Goed storen bracht Wesley Doppenberg in balbezit en vrij voor de doelman zette hij Veluwse Boys op voorsprong; 0-1.

Veluwse Boys begon goed aan de tweede helft, maar Steven Pott kopte voorlangs en Wesley Doppenberg schoot rakelings over. In de 65e minuut viel bij een van de spaarzame uitvallen van IJsselstreek de gelijkmaker door Paul van Benthem; 1-1.

Vijf minuten later stond IJsselstreek met tien man door een rode kaart voor Fabian Kruissen. Vanaf dat moment drong Veluwse Boys aan. Doelman Roberto Essers redde goed op een afstandsschot van Paskal Smit en had even later geluk, dat een kopbal van Wesley Pott rakelings voorlangs vloog.

In de 82e minuut moest hij zwichten. Wesley Pott lanceerde Wesley Doppenberg, die goed in schoot. Roberto Essers moest op het schot een rebound toestaan, waaruit Reinier Kok scoorde; 1-2. De voorsprong gaf Veluwse Boys niet meer uit handen. “Ik moet mijn complimenten maken aan de jongens, die vandaag de afwezige basisspelers vervangen hebben. Zij hebben het goed gedaan”, aldus een tevreden trainer Bastiaan de Boer na afloop.

Bron: Barneveldse Krant