Veluwse Boys klopt Harskamp

“Gelijkspel was ook mogelijk geweest”

harskamp-uit

Beide ploegen lieten in de eerste helft weinig zien. Waar Veluwse Boys het in de combinatie zocht, probeerde Harskamp met heel hard werken de bakens te verzetten. “Er waren wat kleine mogelijkheden via Kevin Schutte en Aldo van Norel. Maar meer ook niet”, aldus Harskamp-spits Jasper Jansen. Bij Veluwse Boys wist Wesley Pott de eerste kans niet te verzilveren.

Na een klein half uur wist Harskamp doelman Detmar Hardeman een schot van Wilgert Kok uit de bovenhoek te ranselen. Uit de corner leek Sven Sluis alsnog te scoren, maar het was ‘net niet’.

Bij de volgende kans voor Veluwse Boys was het wel raak voor Wesley Pott.

“Ik kon een mooi aangespeelde bal van Reinier Kok oppikken. De 0-1 was een cadeau op mijn verjaardag. Leuk, maar ook niet meer dan dat. Ik denk dat we als team hebben gewonnen”, glunderde de 23-jarige schutter.

Collega spits Jansen (Harskamp) sloeg de spijker op de kop. “Onnodig verlies, met als constatering dat de toeschouwers
een heel matige pot voetbal hebben gezien. Wij verzaakten in de eerste helft te veel.” In de tweede helft zag het publiek een veel veerkrachtiger Harskamp. “Zij kwamen behoorlijk getergd de kleedkamer uit”, aldus Pott. “De beste kansen waren voor hen. Hoewel we het zelf via de counter beter hadden moeten uitspelen”, analyseerde de doelpuntenmaker. Harskamp kreeg twee mogelijkheden via
Kevin Schutte. “De kopbal op de lat had een beter lot verdiend”, vulde Jansen aan.

In een latere fase was de Garderense doelman Jansen de baas. Bij een kans voor Aldo van Norel werd de doelman bijgestaan door verdediger Robin van Middendorp. 
,,Verlies is nooit leuk. Maar wie niet scoort wint ook niet, is een oud gezegde.” ,

“Of de matte start iets te maken had met de gestaakte wedstrijd tegen Turkse Kracht waar mijn broer Benno (Jansen, EJ) zwaar geblesseerd werd? Misschien onbewust. Maar er is goed over gepraat en zelf heb ik het wel verwerkt. Of dat nog doorwerkt tijdens het restant weet ik nog niet. Dat is van later zorg. Eerst deze teleurstelling verwerken”, aldus Jansen.

Zijn collega Pott vierde een paar meter verderop een feestje.

Bron tekst en foto: Barneveldse Krant