Veluwse Boys te laat op stoom

Veluwse Boys had tegen Oene graag revanche genomen voor de eerder geleden 2-0 nederlaag. Het lukte niet. Veluwse Boys kwam te laat op stoom om de koploper te kloppen. In de eerste helft moest Veluwse Boys zich tot verdedigen beperken. Oene was veelal in balbezit, maar wist daar weinig mee te doen. Er was een cadeautje van scheidsrechter Rigterink voor nodig om op voorsprong te komen. In een duel op de rand van het strafschopgebied zag hij als enige een overtreding en wees naar de stip. Arjan Gerrits pakte het cadeautje uit; 0-1. Keeper Tino van den Brink voorkwam een grotere achterstand. Hij haalde een vrije trap van Gerrits uit de hoek en hield dezelfde speler opnieuw van scoren af, toen deze vrij voor hem opdook.Na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht. Slecht uitverdedigen leidde echter al snel tot de 0-2 door Gerrits. Een paar goede reddingen van Van den Brink voorkwamen dat Oene verder uitliep. Met Gerlant Mouw voor Wesley Pott wist Veluwse Boys de bal voorin beter vast te houden. Nadat Gerlant Mouw vrij voor Wim Riphagen een goede kans had gemist, viel in de 83e minuut de aansluitingstreffer. Een voorzet van Cees van de Pol werd door Wilgert Kok met een halve omhaal fraai afgerond; 1-2. Voor Veluwse Boys op zoek kon gaan naar de gelijkmaker scoorde Ben-Jan Smits in buitenspelpositie de 1-3. Veluwse Boys gaf niet op. In de 87e minuut kreeg Wim Riphagen een hard schot van Cees van de Pol niet onder controle. Gert René Kok tikte de rebound in de voeten van Gerlant Mouw, die de 2-3 binnen tikte. Dezelfde speler leek even later de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechter had goed gezien, dat dit met de hand gebeurde en keurde de treffer af, zodat Veluwse Boys met een nederlaag de lange winterstop ingaat. ,,We hebben ons in de tweede helft goed hersteld en hard geknokt. Helaas vielen de doelpunten te laat voor een beter resultaat”, aldus trainer Bastiaan de Boer.

VB-Oene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron en foto: Barneveldse Krant