Negenklapper voor Veluwse Boys

Veluwse Boys mocht aantreden tegen het zwaar tegenvallende DVOV. De door vele blessures geplaagde club uit Velp kwam met een hele jonge selectie naar Garderen en wist vooraf dan ook dat het heel moeilijk ging worden. De hoofdrollen waren deze middag voor twee personen, Wilgert Kok van Veluwse Boys en doelman Ian van de Sluis van DVOV. De Garderenen waren licht gemankeerd door het ontbreken van een paar spelers. Dat was echter niet te vergelijken met de grote waslijst afwezigen bij het Velpse DVOV. Een doelman van 16, 3 spelers van 17, en 1 van 18 jaar, gaf aan hoe ver de selectie van DVOV was uitgedund. De eerste hoekschop was al gelijk raak via Reinier Kok die de bal rechtstreeks achter de doellijn krulde langs de mistastende doelman Ian van de Sluis. Scheidsrechter Van ‘t Slot zag goed dat de bal duidelijk over de lijn was geweest, 0-1. DVOV bleef overeind tot de 23e minuut, waarin Wilgert Kok de 0-2 liet aantekenen. DVOV probeerde wat het kon en daarin lieten aanvoerder Mark Otten en spits Remy Verberkt zien dat DVOV ook gevaarlijk kon worden. Een bal op de lat en een flinke save, van doelman Timo van de Brink, voorkwamen de aansluittreffer in eerste instantie. Via een strafschop kwam de aansluiting toch al snel via Remy Verberkt. DVOV wilde doorgaan maar binnen 3 minuten had Veluwse Boys de schade meer dan rechtgetrokken. De gebroeders Wesley en Steven Pott schoten binnen de minuut beiden raak voor Veluwse Boys, 4-1. Doelman Ian van de Sluis greep bij de twee doelpunten, ook tweemaal slecht in en baalde vreselijk tijdens zijn debuut bij de grote mannen. Na de theepauze zag Veluwse Boys trainer Bas de Boer dat zijn elftal veel sterker was en bleef. De Boer: ,,De jonge tegenstander was niet bestand tegen ons spel, wij hebben gevoetbald zoals wij kunnen en dat was vandaag ruim genoeg om te winnen. In de breedte zijn we sterker geworden en dus konden we vandaag onze vaste patronen blijven spelen. De spelers hebben een compliment verdiend.” Na tien minuten in de tweede helft was het al 6-1, door twee kopdoelpunten van centrumspits, Gerlant Mouw. Daarna was het alleen maar de vraag of Veluwse Boys de magische tien zou halen. Diverse doelpogingen werden ondernomen maar alleen bij Wilgert Kok stond het vizier nog op scherp. Met een glaszuivere hattrick werd het nog 9-1 en het is sneu om te zeggen maar wederom een blunder van de doelman bij de 8e treffer.

Bron: Eric Kroes – De Band