Veluwse Boys onderuit tegen DOSC

Veluwse Boys, dat met Veenendaal in een fel gevecht gewikkeld is om de voor de nacompetitie zo belangrijke vierde plaats op de ranglijst, raakte drie punten achterop door een nederlaag tegen DOSC.

Veluwse Boys begon slecht aan de wedstrijd. DOSC nam meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Leeuwen het initiatief en kwam al snel op voorsprong. In de 5e minuut werkte Gerlant Mouw de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Jeroen van Amerongen, die van dichtbij geen moeite had doelman Danny van de Slik te passeren; 0-1. De druk hield aan en even later moest de Veluwse Boys goalie ver uit zijn doel komen om de snelle Kevin Sprong van scoren af te houden. Pas na een kwartier kwam Veluwse Boys wat beter in de wedstrijd. In de 23e minuut viel de gelijkmaker. Op een vrije trap van Reinier Kok kopte  Gert René Kok de bal achter doelman Wesley van Veldhuizen; 1-1. Even later zorgde een vrije trap van Reinier Kok opnieuw voor gevaar. De doelman liet de bal los, maar zag de inzet van Gert René Kok net naast zijn doel belanden. In de blessuretijd van de eerste helft voorkwam Danny van de Slik met een goede redding op een vrije trap van Rodney van Klooster dat zijn ploeg met een achterstand de rust inging.
Na de hervatting verzuimde Wilgert Kok in de 52e minnut Veluwse Boys op voorsprong te schieten. Na een goede actie van Reinier Kok schoot hij met een leeg doel voor zich tegen een verdediger op. Vier minuten later stond DOSC op voorsprong. Terwijl Robin van Middendorp geblesseerd op de grond lag, kwam de bal bij Kevin Sprong, die geen gehoor gaf aan de roep de bal uit te spelen, maar door voet balde. Hij passeerde Danny van de Slik met een schuiver; 1-2. Die stand bleef, ondanks mogelijkheden aan beide kanten, lang op het scorebord staan. Pas in de 87e minuut viel de definitieve beslissing. Op een voorzet van Kevin Sprong schoot Tom de Ronde de wedstrijd op slot. Veluwse Boys probeerde in de slotfase nog wel tot een beter resultaat te komen, maar verder dan de 2-3 van Wilgert Kok kwamen de Garderenen met hun slotoffensief niet .,,In het eerste kwartier lieten we ons wegspelen en geven we een doelpunt cadeau”, aldus trainer Harold Valkenburg. ,,Daarna hebben we goed teruggeknokt en hadden we misschien wel een punt verdiend.”

Bron & Foto: De Band (Ger Meijer / BDU)