Veluwse Boys verslaat Elspeet

‘Het was afhaken of mee blijven doen vandaag’
Veluwse Boys won de inhaalwedstrijd tegen Elspeet met 2-1 en klom daarmee over de Elspeters heen naar een met Veenendaal gedeelde vierde plaats op de ranglijst.
,,We blijven in de running voor een plaats in de nacompetitie”, aldus trainer Harold Valkenburg, die volgend seizoen trainer wordt van het tweede team van Sparta Nijkerk.
In het eerste half uur probeerden beide ploegen met lange ballen tot succes te komen, maar kansen ontstonden daar niet uit. In de 39e minuut viel de openingstreffer. Robin van Middendorp werkte de bal uit een afgeslagen corner in de voeten van Wesley Pott, die met een pass Wilgert Kok bereikte. Na een gewonnen duel kon hij vrij op doelman Herald Hop afgaan, die werd omspeeld, waarna hij de bal in het lege doel schoof; 1-0. Vlak voor de rust ontsnapte Gerlant Mouw aan een rode kaart na een overtreding op de doorgebroken Robin Smink. De vrije trap van Colin Pluim ging via de muur over.

Na de hervatting zette Elspeet meteen druk naar voren. Er ontstonden gevaarlijke situaties voor het doel van Veluwse Boys. Keeper Danny van de Slik hield met goede reddingen onder andere op een kopbal van Emiel Goud en met enig geluk zijn doel schoon. Veluwse Boys werkte zich onder de druk uit en had in de 74e minuut de marge moeten verdubbelen. Uit een mooie een-twee met Reinier Kok verscheen Remco Schuiteman oog in oog met de doelman, die ten koste van een hoekschop redde. Vijf minuten later viel de 2-0 toch. Gerlant Mouw kopte een vrije trap van Reinier Kok achter doelman Herald Hop. De wedstrijd leek beslist, maar in de 84e minuut schoot Mark Spijkerboer van afstand de aansluitingstreffer binnen; 2-1. In de slotfase drong Elspeet aan op de gelijkmaker, maar was Veluwse Boys het dichtst bij een doelpunt. Remco Schuiteman schoot na een scrimmage hard op de kruising.
,,We hebben hard gewerkt, maar verzuimen de wedstrijd in het slot te gooien. Het was vanavond afhaken of mee blijven doen en voorlopig blijven we meedoen”, stelde een tevreden Harold Valkenburg vast.

Bron: Barneveldse Krant