Forse nederlaag tegen Rood-Wit ’58

Hoewel Rood Wit gevaarlijker was, kreeg Veluwse Boys in de 13e minuut de kans de score te openen. Remco Schuiteman kwam na een solo oog in oog met Johan Mulder. Hij schoot tegen de doelman op,waarna Reinier Kok in de rebound voor een leeg doel over lobde. Een minuut later leverde Daniël Gerritsen aan de andere kant een perfecte voorzet af, die Barry Grevengoed van dichtbij afrondde;
Veluwse Boys kon voorin geen vuist maken. Dat kon Rood Wit wel. Nadat Herbert Grevengoed van dichtbij een kans had gemist, deed broer Barry het in de 29e minuut beter. Robin van Middendorp, net ingevallen voor Ben Bronkhorst, tastte mis en verschafte Marcel van Nieuwenhuizen een vrije doortocht. Zijn voorzet werd door Barry Grevengoed langs de keeper geschoten; 2-0. Vlak voor de rust redde Danny van de Slik knap, toen Marcel van Nieuwenhuizen na een een-tweetje met Jeffrey Kleijer vrij voor hem kwam. Even later had de doelman geluk bij een kopbal van Gerwin van Nieuwenhuizen op de paal.
Slordig balverlies vlak na de rust besliste de wedstrijd. Barry Grevengoed pikte de bal op en kon ongehinderd op doelman Danny van de Slik afgaan, die kansloos werd gepasseerd; 3-0. Tot een kwartier voor tijd kon Veluwse Boys daarna druk uitoefenen op de Rood Wit defensie. Doelman Johan Mulder tikte een vrije trap van Robin van Middendorp met enige moeite over de lat en verrichtte even later opnieuw een goede redding toen Gert René Kok op een pass van Wesley Pott hard in schoot. Het laatste kwartier van de wedstrijd profiteerde Rood Wit naar hartenlust van de ruimte, die Veluwse Boys achterin weggaf. Vooral Barry Grevengoed was niet te stuiten. Hij stond aan de basis van de 4-0 van Jeffrey Kleijer en de 6-0 van Marcel van Nieuwenhuizen. Zelf voerde hij met de 5-0 en de 7-0 zijn productie op tot vijf treffers. Met de onverwacht grote overwinning toont Rood Wit aan de kampioensvorm weer te pakken te hebben.

Bron: Barneveldse Krant