Moeizame winst Veluwse Boys

GARDEREN –  In een slechte wedstrijd wist Veluwse Boys maar ternauwernood te winnen van hekkensluiter Barneveld. De Garderenen bleven door de overwinning zonder puntverlies in de running voor de tweede periodetitel.
Beide ploegen misten een aantal basiskrachten en dat was aan het spel duidelijk te merken. In de eerste twintig minuten combineerde Veluwse Boys nog wel aardig, maar de eindpass kwam tegen een verdedigend spelend Barneveld zelden aan. Aan de andere kant hanteerde Barneveld van meet af aan de lange bal, maar ook dat leidde zelden tot gevaarlijke situaties. ,,Achterin mocht Veluwse Boys voetballen. Daarna zetten wij druk op de tegenstander”, verklaarde trainer Marcel Nijhuis van Barneveld de speelwijze van zijn ploeg. ,,Dat hebben we goed gedaan. Zij hebben het spel niet kunnen maken en dat was onze bedoeling.”

Automatismen
Halverwege de eerste helft kwam Barneveld er wat vaker uit, maar echte kansen kregen de bezoekers niet. De betere mogelijkheden waren voor Veluwse Boys, maar gescoord werd er niet. ,,We missen te veel spelers en daardoor zijn de automatismen in ons spel weg. Tot aan de winterstop proberen we punten te sprokkelen en dat lukt ons tot dusver aardig”, aldus Veluwse Boys trainer Harold Valkenburg,die evenals zijn collega hunkert naar de winterstop.
Ook na de hervatting viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Beide ploegen hanteerden de lange bal en dat leverde maar sporadisch kansen op. In de 60e minuut kwam bij Veluwse Boys aanvaller Michiel Kuijt  voor verdediger Alfred van Middendorp in het veld. Bij een van zijn eerste balcontacten leverde hij een voorzet af, die met enig geluk bij Wilgert Kok terecht kwam. Met een mooie  omhaal verdween de bal onhoudbaar voor Denny Cornelisse in de kruising; 1-0. ,,Een gouden wissel”, aldus Harold Valkenburg met enige ironie.

Verbeten op zoek
Barneveld ging daarna verbeten op zoek naar de gelijkmaker. Dat leverde na balverlies op het middenveld dè kans op voor Wesley Pott om de wedstrijd te beslissen. Hij ging ongehinderd op Denny Cornelisse af, maar goed uitkomend hield de doelman zijn ploeg in de wedstrijd. De slotfase was volledig voor Barneveld, dat in de 88e minuut zelfs scoorde, maar het doelpunt van Evert Haverkamp werd (volgens velen ten onrechte) wegens buitenspel geannuleerd.

In de 90e minuut  ontsnapte Veluwse Boys opnieuw aan de gelijkmaker bij een kopbal van Melvin Heimgartner, die via een verdediger naast vloog. Zo eindigde de wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, in een enigszins
gelukkige overwinning voor Veluwse Boys.

Bron: Barneveldse Krant d.d. 08-12-2014