Onverdiende nederlaag De Veluwse Boys

Na een felle en spannende wedstrijd ontsnapte Rood Wit in de derby tegen Veluwse Boys aan het eerste puntverlies. Veluwse Boys startte sterk en had al binnen de minuut de eerste mogelijkheid om de score te openen. Remco Schuiteman kon de voorzet van Wesley Pott net niet binnen tikken. Veluwse Boys behield het initiatief en keeper Johan Mulder moest op schoten van Reinier Kok tot tweemaal toe redden om een achterstand van zijn ploeg te voorkomen. In de 25e minuut was hij echter kansloos. Wilgert Kok was Ricardo van den Berg te snel af en schoot in volle ren fraai in; 1-0. Daarna wist Rood Wit zich wat onder de druk uit te werken en was Barry Grevengoed eenmaal dicht bij de gelijkmaker. Doelman Gert René Kok redde in een reflex. Na de rust pakte Rood Wit het initiatief. Dat leidde in de 55e minuut tot de gelijkmaker. Berry Grevengoed schoot uit een vrije trap via de vingertoppen van Gert René Kok raak; 1-1. Rood Wit bleef sterker, maar ontsnapte in de 79e minuut aan een achterstand, toen Gerwin de Ruiter Gerlant Mouw voor een leeg doel zette. De spits treuzelde zo lang dat Johan Mulder nog kon redden. De winnende treffer viel in de 86e minuut aan de andere kant. Een vrije trap van Berry Grevengoed verdween via de muur in het doel; 1-2. Het slotoffensief van Veluwse Boys leverde niet meer de zeker verdiende gelijkmaker op. Na acht wedstrijden is Rood Wit nog steeds zonder puntverlies.

Bron: Barneveldsekrant.nl