Veluwse Boys verliest eerste bekerwedstrijd

GARDEREN – Veluwse Boys gaf het twee klassen hoger spelende Hierden goed partij. Hierden zette Veluwse Boys wel onder druk en kwam in de 5e minuut op voorsprong, maar een goed georganiseerd spelend Veluwse Boys gaf daarna weinig kansen meer weg. 

Tien minuten voor de rust viel zelfs de gelijkmaker. Een vrije trap van Wilgert Kok werd door Wesley Pott verlengd en viel over de doelman in het doel; 1-1. Dat leek ook de ruststand te worden, maar een foutje van doelman Gerwin de Ruiter zorgde er voor dat Hierden toch nog met een voorsprong ging rusten; 1-2. Ook na de rust werd Veluwse Boys op eigen helft teruggedrongen. 

Verder dan een buitenspeldoelpunt en een schot op de lat kwam Hierden echter niet. In de slotfase kreeg Veluwse Boys tot tweemaal toe een kans op de gelijkmaker. Wolbert van de Koot liet beide kansen echter liggen. Daarna besliste Hierden met een afstandsschot in de 88e minuut de wedstrijd definitief; 1-3. 

VB1